Όταν ο Σαμαράς πήγαινε στο βιβλίο του Σαλμά

ΑΘΗΝΑ-Παρουσίαση  βιβλίου του Μάριου Σαλμά , παρών στην παρουσίαση ο πρόεδρος της ΝΔ  Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός υγείας Παναγιώτης.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Παρουσίαση βιβλίου του Μάριου Σαλμά , παρών στην παρουσίαση ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός υγείας Παναγιώτης.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι θυμηθήκαμε τώρα: Όταν τον Ιούνιο του 2015 ο Μάριος Σαλμάς παρουσίαζε το βιβλίο του με τίτλο “Θέμα ιδεολογίας ή όχι μόνον” στο ξενοδοχείο Caravel, το παρών έδωσε στην εκδήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Θέμα ήταν η υγεία και ο Σαμαράς -ακόμη πρόεδρος της ΝΔ τότε- εξήρε το έργο του Σαλμά στον τομέα της υγείας. Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν μάλιστα ο τότε υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο δε Σαλμάς είχε στην ομιλία του αναφέρει μεταξύ άλλων: “Έμαθα πόσο ισχύ έχει ένας Υπουργός. Απεριόριστη. Με μία υπογραφή μου επηρέαζα τις τιμές φαρμάκων σε 18 χώρες στον πλανήτη που είχαν την Ελλάδα ως χώρα αναφοράς. Φανταστείτε όμως ότι τις τιμές φαρμάκων που υπέγραφε τα προηγούμενα χρόνια ο Υπουργός τις καθόριζε ένα παιδί στον υπολογιστή του χωρίς να έχει καμία σχέση με το κράτος. Όταν αυτό το άλλαξα και έφτιαξα διαφανές σύστημα τιμών στον ΕΟΦ ο ΕΟΠΥΥ κέρδισε σε μία μέρα 500 εκ. ευρώ. Μείωσα τις τιμές των φαρμάκων 30%. Πήρα από τον προκάτοχό μου 100 ευρώ το φάρμακο λιανική και το έκανα 70 ευρώ, χωρίς να αυξήσω αισθητά την συμμετοχή των ασθενών”.

ADVERTISING

SHARE: