Πανελλαδική κόντρα

Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις", με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις", με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Η κόντρα του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και της ΚΕΔΕ καλά κρατεί και δεν προβλέπεται παύση εχθροπραξιών σύντομα. Και αυτό καθώς η αλλαγή του Καλλικράτη πέραν των συνεπειών στην τοπική αυτοδιοίκηση και των συμφερόντων των δήμων ανά την Ελλάδα, έχει να κάνει και με το ευρύτερο πολιτικό ζήτημα του εκλογικού νόμου. Περιοδείες ο Σκουρλέτης σε όλη τη χώρα; Περιοδείες και ο Πατούλης από δήμο σε δήμο για να οργανώσει την “αντίσταση” των δημάρχων στην αλλαγή του Καλλικράτη. Το γεγονός μάλιστα ότι ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για «πασάδες στα Γιάννενα» και «αφελείς» θα χρησιμοποιηθεί για να ξεσηκώσει τους δημάρχους. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου δεν έχει στην αυτοδιοίκηση τη δύναμη που έχει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Και ενδεχομένως και αυτό είναι το διακύβευμα.

ADVERTISING

SHARE: