Στήριξη στους ομογενείς

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, στο Κίεβο.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΘΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, στο Κίεβο. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΘΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI) EUROKINISSI

Έμπρακτη στήριξη στους χιλιάδες ομογενείς που ζουν στην Ουκρανία και ειδικά σε όσους βιώνουν εμπόλεμη κατάσταση, χαρακτήριζαν κυβερνητικές πηγές την επίσκεψη Τσίπρα στη χώρα, για την κυβέρνηση της οποίας ο πρωθυπουργός δεν είχε εκφραστεί θετικά στο παρελθόν. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους φορείς της ομογένειας έγινε σε έντονα φορτισμένη και συγκινησιακή ατμόσφαιρα καθώς ήταν η πρώτη συνάντηση με Έλληνα πρωθυπουργό στην Ουκρανία μετά από 14 χρόνια. Το ουκρανικό ζήτημα στο νέο τοπίο μετά και την εκλογή Τραμπ εξάλλου, αφορά στην επίλυση της διένεξης στη βάση της συμφωνίας Μινσκ και την προοπτική αποκατάστασης των σχέσεων Δύσης- ΕΕ και Ρωσίας, προοπτική που στηρίζει εδώ και καιρό η Ελλάδα και την επηρεάζει άμεσα.

ADVERTISING

SHARE: