Βορίδης σε γραμμή Βενιζέλου

ΑΘΗΝΑ-Συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του προεδρείου της Βουλής.(EUROKINISSI-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-Συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του προεδρείου της Βουλής.(EUROKINISSI-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Μάκης Βορίδης κατά την προχτεσινή μέρα και ενώ η ΝΔ βρισκόταν σε φάση αναζήτησης για τη στάση που θα κρατούσε τελικά στην ονομαστική ψηφοφορία, εθεάθη σε πηγαδάκι στους διαδρόμους της Βουλής, να υποστηρίζει την καταψήφιση. Το σκεπτικό του ήταν πως "άμα πούμε ναι ο Τσίπρας θα μας καταστήσει υπόλογους για όλα τα υπόλοιπα", εννοώντας τα της αξιολόγησης. Ήταν δηλαδή σε... γραμμή Βενιζέλου, αν και σε γραμμή Βενιζέλου δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ. Τελικά η ΝΔ επέλεξε το "παρών" κυρίως με το σκεπτικό ότι το "ναι" στις εξαγγελίες Τσίπρα κινδύνευε να υπονομεύσει και τα βραχυπροθεσμα μέτρα για το χρέος, στα οποία η ΝΔ βέβαια είχε ασκήσει κριτική, τα είχε όμως επίσης χαρακτηρίσει το ελάχιστο που έπρεπε να γίνει βάσει των δεσμεύσεων των εταίρων.

ADVERTISING

SHARE: