ΑΕΠΙ: Και ο Μίκης Θοεδωράκης υπέρ νέου φορέα

Συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη είχε το βράδυ του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου 2017 ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Μαζί με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βαμβουκά, υποδέχτηκαν τον μουσικοσυνθέτη στα εγκαίνια του θεάτρου "Μίκης Θεοδωράκης" στην παλιά πόλη Χανίων. Σε μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του Πολυκέντρου Πολιτισμού, που δημιουργήθηκε στον χώρο του παλιού Τελωνείου, σε "Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης". Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης ήταν αυτός που αποκάλυψε και την επιγραφή στην είσοδο του χώρου. Η μαρμάρινη πλάκα φέρει το αρχικό γράμμα "Θ" που, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, σημαίνει θάλασσα, θέατρο, Θεοδωράκης. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τον αγαπημένο δημιουργό παρακολούθησαν στη συνέχεια συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη με τους Μαρία Φαραντούρη, Στέφανο Κορκολή, Σοφία Μανουσάκη και Ιωάννα Φόρτη, τους οποίους πλαισίωσαν μουσικά η λαϊκή ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης", τα "Κίτρινα ποδήλατα" και το μουσικό σύνολο "Vamos".
(EUROKINISSI/ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη είχε το βράδυ του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου 2017 ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Μαζί με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βαμβουκά, υποδέχτηκαν τον μουσικοσυνθέτη στα εγκαίνια του θεάτρου "Μίκης Θεοδωράκης" στην παλιά πόλη Χανίων. Σε μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του Πολυκέντρου Πολιτισμού, που δημιουργήθηκε στον χώρο του παλιού Τελωνείου, σε "Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης". Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης ήταν αυτός που αποκάλυψε και την επιγραφή στην είσοδο του χώρου. Η μαρμάρινη πλάκα φέρει το αρχικό γράμμα "Θ" που, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, σημαίνει θάλασσα, θέατρο, Θεοδωράκης. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τον αγαπημένο δημιουργό παρακολούθησαν στη συνέχεια συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη με τους Μαρία Φαραντούρη, Στέφανο Κορκολή, Σοφία Μανουσάκη και Ιωάννα Φόρτη, τους οποίους πλαισίωσαν μουσικά η λαϊκή ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης", τα "Κίτρινα ποδήλατα" και το μουσικό σύνολο "Vamos". (EUROKINISSI/ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Με ιδιόχειρο σημείωμά του, ο μεγάλος συνθέτης τάσσεται δίπλα στην πλειοψηφία των δημιουργών που εκφράζουν το αίτημα

Και ο μεγάλος μας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, υπέρ ενός νέου υγιούς φορέα αντί της ΑΕΠΙ. Με χειρόγραφο σημείωμά του προς τον επίσης πολύ σημαντικό Σταύρο Ξαρχάκο , τάσσεται δίπλα του και δίπλα στην πλειοψηφία των δημιουργών που έχουν εκφράσει το αίτημα αυτό προς την πολιτεία.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Σταύρος Ξαρχάκος , μάχεται διαχρονικά ενάντια στις μεθοδεύσεις της ΑΕΠΙ και μάλιστα είχε παρέμβει και με επιστολή του στον πρωθυπουργό, όταν δημοσιεύθηκε το πόρισμα της Ε&Υ που έφερε στο φως την κακοδιαχείριση και τις υπέρογκες αμοιβές των μετόχων που έφταναν στις 50.000 ευρώ το μήνα σε κάποιες περιπτώσεις.

Στη σελίδα του στο fb το σωματείο ΑΣΜΑ δημοσιεύει το χειρόγραφο του Μίκη Θεοδωράκη:

ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΥΠΕΡ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ

Ένα ιδιαίτερης σημασίας ιδιόχειρο σημείωμά του στον αληθινό εμπνευστή και πρωτοστάτη της πρωτοβουλίας μας, τον ΣΤΑΥΡΟ ΞΑΡΧΑΚΟ.

Έχουμε τόσους λόγους να ευχαριστούμε και τους δύο, ένας ακόμα πολύ σημαντικός:

ΑΕΠΙ: Και ο Μίκης Θοεδωράκης υπέρ νέου φορέα

ADVERTISING

SHARE: