Απονεμήθηκαν τα Βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2016

ΑΘΗΝΑ-Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2016.(Eurokinissi-ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2016.(Eurokinissi-ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Το "Σπίτι του ηθοποιού", το ίδρυμα "Μαζί για το παιδί" μεταξύ των βραβευθέντων. Δείτε όλους τους τιμηθέντες με τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών

Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2016 απονεμήθηκαν την Πέμπτη, κατά την διάρκεια της πανηγυρικής συνεδρίας, η οποία ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου της, Θανάση Βαλτινού, με θέμα το διήγημα του «Αύγουστος '48».

Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου του Ιδρύματος για το 2016 από τον γενικό γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών Βασίλειο, Χ. Πετράκο.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «To Σπίτι του Ηθοποιού» και η Ένωση μη κερδοσκοπικών Σωματείων «Μαζί για το Παιδί» είναι μεταξύ των βραβευθέντων από την Ακαδημία Αθηνών για το 2016.

Οι συγγραφείς Δημήτριος Χουλιαράκης, Κώστας Κατσουλάρης, Νίκος Μπακουνάκης και Ηλίας Μαγκλίνης, ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός, όπως επίσης και ο Φίλιππος Δεμερτζής - Μπούμπουλης, που τιμάται για «τη διάσωση και την ανάδειξη του αρχοντικού της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες σε Μουσείο και Πολιτιστικό Κέντρο» ήταν μεταξύ των ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων, που βραβεύονται φέτος από το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας.

Δείτε αναλυτικά τα βραβεία:

Card

ADVERTISING

SHARE: