Αποσύρεται ταινία λόγω ‘σύνδεσής’ της με τον δολοφόνο των ταξί

Αποσύρεται ταινία λόγω ‘σύνδεσής’ της με τον δολοφόνο των ταξί

Ο σκηνοθέτης της ταινίας "Έτερος Εγώ" ανακοινώνει πως αποσύρει το φιλμ από τις αίθουσες στην προσπάθεια εκείνος και οι συνεργάτες του να συνδράμουν στις έρευνες της αστυνομίας για τον μανιακό των ταξί

Αποσύρεται από τις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια «Έτερος Εγώ», λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία της, όπως δημοσιεύει σήμερα το tvxs.gr. Η απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον σκηνοθέτη και ο λόγος, όπως εξηγεί, είναι η σύνδεσή της με την υπόθεση του μανιακού δολοφόνου ταξιτζήδων στην Κηφισιά.

Συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης επιβεβαίωσε πληροφορίες που ήθελαν έναν άντρα “που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη” να του απευθύνει ερωτήσεις το βράδυ της πρώτης προβολής του φιλμ, σε σχετική συζήτηση με το κοινό που ακολούθησε. Ο κ. Τσαφούλιας ξεκαθαρίζει πως σε καμία περίπτωση η ταινία του δεν συνδέεται με το δράστη της Κηφισιάς, ωστόσο προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές του και των συνεργατών του στην προσπάθεια να συνδράμουν στις έρευνες για την ανεύρεση του.

«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στη Κηφισιά. Την προηγούμενή εβδομάδα, θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματογράφο στην Αθήνα, στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη, μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτηση που ακολούθησε με το κοινό, μετά την προβολή της ταινίας.

Στα πλαίσια της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν, και να παραδώσω ό,τι υλικό υπήρχε από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία, είναι απλά μια τραγική σύμπτωση.

αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεσή της με το δράστη της Κηφισιάς

Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεσή της με το δράστη της Κηφισιάς -άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ- αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο “Έτερος Εγώ”, λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και εύχομαι σε όλους σας υγεία και ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας».

λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και εύχομαι σε όλους σας υγεία και ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας

Το «Έτερος Εγώ» είναι ένα ελληνικό θρίλερ, που αναφέρεται σε μια σειρά εγκλημάτων με κοινό χαρακτηριστικό τους αρχαία ρητά του Πυθαγόρα. Η ταινία προβλήθηκε στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Ιανουαρίου, σε διανομή Feelgood.

Το χρονικό των δολοφονικών επιθέσεων στην Κηφισιά

Τα ξημερώματα της πρώτης μέρας της άνοιξης, την  Τετάρτη 1η Μαρτίου, οι τίτλοι του αστυνομικού ρεπορτάζ έκαναν λόγο για την περίεργη  δολοφονία οδηγού ταξί,  από άγνωστο άνδρα.

Κανείς τότε δεν φανταζόταν ότι η ιστορία αυτή θα έπαιρνε διαστάσεις θρίλερ και θα σκορπούσε τον πανικό στην Αθήνα.

Γρήγορα οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως η εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου οικογενειάρχη Γιώργου Δεκαβάλα, στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά,    συνδεόταν με ένα άλλο περιστατικό που είχε συμβεί πριν από δεκαοκτώ μέρες και δεν είχε πάρει δημοσιότητα.

Σ’ αυτό όμως το παρ’ ολίγον θύμα, είχε κυριολεκτικά τύχη βουνό!

Το βράδυ  του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου,  ο δράστης είχε «ξαναχτυπήσει».  Αυτή τη φορά είχε βάλει στο μάτι έναν νεαρό οδηγό ταξί, που πήρε από την περιοχή της Νέας Ερυθαραίας. Λίγο πριν φτάσει στην Χαριλάου Τρικούπη,  ο οδηγός άκουσε ένα σφύριγμα  και έχασε προσωρινά τις αισθήσεις του.

Μόλις συνήλθε ο 32χρονος  οδηγός, πήγε μόνος του στο νοσοκομείο.  Οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν στην ακτινογραφία, πως στο ινιακό οστό του κρανίου του, είχαν σφηνώσει τρεις σφαίρες 22 χιλιοστών!   Ευτυχώς δεν είχαν περάσει στον εγκέφαλο και αφαιρέθηκαν με επιτυχία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα