ΕΜΣΤ: Ανακοινώθηκε επίσημα η μεγαλόπνοη συνεργασία με την documenta 14

ΕΜΣΤ: Ανακοινώθηκε επίσημα η μεγαλόπνοη συνεργασία με την documenta 14

Οι προετοιμασίες για τα εγκαίνια της μεγάλης διεθνούς έκθεσης σύγχρονης τέχνης "documenta 14" που ξεκίνησαν από τα τέλη του 2013, βρίσκονται στην τελική τους ευθεία

Μια συνεργασία που γεννά πολλές προσδοκίες για ακόμη σπουδαιότερες ημέρες εξωστρέφειας της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα στο Κάσελ της Γερμανίας: Η documenta 14 θα συνεργαστεί με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του και φιλοξενεί σημαντικό μέρος της διεθνούς έκθεσης σύγχρονης τέχνης.

Αντίστοιχα, στο Κάσελ, θα φιλοξενηθεί σημαντικό τμήμα από τη συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, μια συνεργασία που δίνει στην πολυαναμενόμενη έκθεση μία ακόμη ξεχωριστή διάσταση. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά από το γραφείο Τύπου του δήμου Αθηναίων.

Η Αθήνα λοιπόν μετρά ήδη αντίστροφα για τα εγκαίνια της documenta 14.

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου, καθώς και στις εκδηλώσεις που θα σηματοδοτήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης, από τις 6 έως τις 8 Απριλίου, αναμένονται περισσότεροι από 5.000 ξένοι δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, κριτικοί και επίσημες αντιπροσωπείες.

Η documenta 14, για πρώτη φορά στην 60ετή ιστορία της, εκτός από τη γενέτειρά της, τη γερμανική πόλη του Κάσελ, θα συν-φιλοξενηθεί σε δεύτερη πόλη, την Αθήνα. Μια συμφωνία που φέρει την υπογραφή των δημάρχων των δύο πόλεων, της Αθήνας, Γιώργου Καμίνη και του Κάσελ, Bertram Hilgen.

Στην Αθήνα η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουλίου, ενώ στο Κάσελ από τις 10 Ιουνίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Δράσεις από όλον τον κόσμο θα παρουσιαστούν στις δύο συν-φιλοξενούσες πόλεις, την Αθήνα και το Κάσελ, αναδεικνύοντας μια διαλεκτική σχέση, που για πρώτη φορά επιχειρείται στην ιστορία του 60χρονου εικαστικού θεσμού, πάνω στον τίτλο εργασίας της έκθεσης: «Μαθαίνοντας από την Αθήνα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα