Η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη έξοδος: Τα ρεβεγιόν

Η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη έξοδος: Τα ρεβεγιόν

Τα μενού και οι προσφορές πέντε μεγάλων ξενοδοχείων της Αθήνας.

Με διαταγή κάποιου άγραφου νόμου που λογικά κάποτε θα χωνέψει και θα σηκωθεί από την καρέκλα του να πάει να γραφτεί, τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή του τραπεζώματος. Από τη μία οι ονομαστικές εορτές που είναι δεκάδες, από την άλλη η γιορτινή ατμόσφαιρα που μας κάνει όλους μάγειρες, δεν θέλει και πολύ για να ταυτίσουμε το Χριστούγεννο (με φωνή Σταμάτη Κραουνάκη) και με τη σόδα. 

Πέρα από τα σπιτικά και αγαπημένα ωστόσο, στο πνεύμα του ασταμάτητου φαγητού τα μεγάλα ξενοδοχεία μπαίνουν στη μάχη του καλύτερου πουρέ γλυκοπατάτας και προτείνουν μενού με λέξεις που μπορεί να μην καταλαβαίνουμε αλλά, θέλουμε να δοκιμάσουμε.

Μεγάλη Βρετανία

Στο GB Roof Garden έχουν να προτείνουν μία Παραμονή Χριστουγέννων που μεταξύ άλλων έχει κροκέτα από βασιλικό καβούρι, αγγινάρες Ιερουσαλήμ, πουρέ γλυκοπατάτας, αυθεντικό gravy. Ανήμερα, η Μεγάλη Βρετανία έχει να προτείνει έναν μπουφέ που θα συνοδεύεται από εορταστική μουσική στο κλίμα της ημέρας.

 

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, χτένια ceviche, τερίνα φουά γκρα, μαγιονέζα αχινού, χειροποίητο ραβιόλι με ελάφι υπόσχονται να καθίσουν στο τραπέζι και να ευχηθούν ‘καλή χρονιά’. Ενώ Ανήμερα, ο μπουφές ξαναπαίρνει τα ηνία του.

King George

Το King George, το μεγαλοπρεπές τώρα θα σερβίρει την Παραμονή Χριστουγέννων πράσινα σπαράγγια, σάλτσα αρωματισμένης βανίλιας, γεμιστή γαλοπούλα με κάστανα. Ενώ Ανήμερα των Χριστουγέννων, συνοδεία ζωντανής μουσικής από πιάνο, κιθάρα και φωνή έχει να προτείνει βελουτέ κοτόπουλο, ραγού μανιταριών, νουαζέττες από αρνάκι. 

 

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Tudor Hall, το King George θα πηγαινοφέρνει καρδιές από μοσχαρίσια φιλέτα, μουσελίν πατάτας, σούπα σελινόριζας ενώ Ανήμερα, θα ευχηθεί με ψητό φασιανό, καραβίδα καρπάτσιο και έναν μπουφέ γλυκών.

Divani Caravel

 

Στο Divani Caravel την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ένα γιορτινό brunch θα σερβίρεται στο Café Constantinople ενώ το εστιατόριο Brown’s με τη live μουσική του και τις γιορτινές επιλογές του chef θα είναι ανοιχτό της παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και θα περιμένει να ακούσει τα ποτήρια μας να τσουγκρίσουν.

Divani Apollon Palace & Thalasso


Στο Divani Apollon Palace & Thalasso, η πρόταση για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με θέα την Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι κάπως δυνατή. Ξέχωρα από το φαντασμαγορικό πάρτι που υπόσχεται να προσφέρει το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και το brunch συνοδεία live μουσικής την πρώτη ημέρα του νέου έτους, το ξενοδοχείο αναλαμβάνει να μας χαλαρώσει και να μας παραδώσει στα χέρια του 2018 αναζωογονημένους. Θεραπείες ομορφιάς και χαλάρωσης, προγράμματα ευεξίας και αποκατάστασης, αποτελούν κάποιες μόνο από τις επιλογές που προσφέρει.

The Margi

Magic ‘Christmas at The Margi’ εύχεται το The Margi Hotel και μας προσκαλεί στο Pop-up Store του BASKit Baking Studio το οποίο από τις 3 Δεκεμβρίου γεμίζει χριστουγεννιάτικες λιχουδιές πλασμένες από την Jessie Jolliffe. Επιπλέον, προτείνει στην κάλτσα πάνω από το τζάκι να βάλουμε το χαρτάκι που θα έχει μία θεραπεία σπα ως δώρο.

(c) Alkis Moraitis

 

Από φαγητό, το χριστουγεννιάτικο brunch είναι διαθέσιμο κάθε Κυριακή ενώ για παραμονές και Ανήμερα, έχουμε και λέμε: Παραμονή Χριστουγέννων και φραγκόκοτα με ντολμά, monte λευκής σοκολάτας, γλώσσα με φρικασέ μανιταριών. Παραμονή Πρωτοχρονιάς και σούπα από αγκινάρα Ιερουσαλήμ, χριστόψαρο, φιλέτο με σπανάκι. Ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο μπουφές του The Margi ανοίγει και μας περιμένει.

Ολόκληρα τα μενού βρίσκονται στα sites, του κάθε ξενοδοχείου συνοδεία της τιμής τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα