Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Τρεις προβολές ταινιών του Αντριάν Βιλάρ Ρόχας θα παρουσιαστούν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Με τρεις προβολές ταινιών του Αντριάν Βιλάρ Ρόχας στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (28/6, 6/7 και 13/7), πλαισιώνεται η έκθεση «The Theater of disappearance»του Αργεντινού καλλιτέχνη, η οποία εξελίσσεται αυτή την περίοδο στον λόφο των Νυμφών, στο Θησείο.

Οι ταινίες γυρίστηκαν από τον καλλιτέχνη στη διάρκεια των ταξιδιών του σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Σκοπός του ήταν να αποτυπώσει την καθημερινότητα των ανθρώπων, τα τοπία, τις διεργασίες της φύσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε μικρές λεπτομέρειες που σταδιακά αποκόπτονται από το σύνολο και αποκτούν ξεχωριστή υπόσταση.

Η κινηματογραφική τριλογία του Ρόχας προσπαθεί να φωτίσει τις σιωπηλές γωνίες ενός πλανήτη που φαίνεται να κινείται (αργά ή γρήγορα, φανερά ή ανεπαίσθητα, πάντα ανάλογα με το σημείο, τη μέρα, ακόμα και την ώρα που βρισκόμαστε) προς την ουσιαστική του εξαφάνιση, τουλάχιστον με τη μορφή που τον γνωρίζουμε σήμερα. Από την Πόλη του Μεξικού ως τη Βηρυτό, από τη Σαγκάη ως την Καμπούλ, από την Νέα Υόρκη ως την Ιερουσαλήμ, περνώντας από το Κατάρ, το Παρίσι, τη Παλαιστίνη, το Yangji-ri ή την Αθήνα.

Οι τρεις ταινίες- «Unknown Soldier», «A war on Earth - Una Guerra en la Tierra» και «The Most Beautiful Moment of War - El Momento más Hermoso de la Guerra» -παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά ως τριλογία υπό τον γενικό τίτλο «The Theater of Disappearance», στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου τον Φεβρουάριο 2017.

Η έκθεση «The Theater of disappearance» είναι ανάθεση του Πολιτιστικού Οργανισμού ΝΕΟΝ

ADVERTISING

SHARE: