ΚΑΣ: Προς συμβιβαστική λύση με το BBC για το Σούνιο

ΚΑΣ: Προς συμβιβαστική λύση με το BBC για το Σούνιο
Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Μετά τις αντιδράσεις και την κόντρα Κρέτσου - ΚΑΣ, το BBC υπέβαλε νέα πρόταση για τα γυρίσματα η οποία αναμένεται να γίνει αποδεκτή

Προς εκτόνωση οδεύει η ένταση που προκλήθηκε μεταξύ του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) και του γ.γ .Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ.Κρέτσου εξαιτίας της μη παραχώρησης του αρχαιολογικού χώρου του Σουνίου για τα τα γυρίσματα της μίνι σειρά «The Little Drummer Girl» («Η Μικρή Τυμπανίστρια»),στο Σούνιο, καθώς , σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΝEWS 24/7 το πράσινο φως για τα γυρίσματα θα δοθεί τελικά από το συμβούλιο τη Μεγάλη Τρίτη, ημέρα που θα συσκεφθεί για να συζητηθεί το νέο αίτημα της εταιρείας Φάληρο.

Το αρχικό αίτημα για τα γυρίσματα της σειράς του BBC, ζητούσε τον αρχαιολογικό χώρο από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ , αμέσως μετά το Πάσχα, κάτι που , σύμφωνα με την γνωμοδότηση του ΚΑΣ, ήταν αδύνατο να εγκριθεί λόγω της μεγάλης διάρκειας τω γυρισμάτων σε ώρα αιχμής, με χιλιάδες επισκέπτες, και λόγω του πολυπληθούς συνεργείου (που ξεπερνούσε τα 100 άτομα). «Η παραχώρηση τις συγκεκριμένες ώρες θα δημιουργούσε δυσλειτουργία στον αρχαιολογικό χώρο παρόλο που η εταιρεία παραγωγής πρότεινε δικοί της άνθρωποι να βρίσκονται στη είσοδο και να ειδοποιούν τους επισκέπτες ότι ο χώρος θα παραμείνει κλειστός», υποστηρίζει η πρόεδρος του ΚΑΣ και γ.γ. του ΥΠΠΟΑ κ.Βλαζάκη.

Να σημειωθεί ότι στο συμβούλιο,της περασμένης Τρίτης, που απορρίφθηκε η αρχική πρόταση για τα γυρίσματα της σειράς, το ΚΑΣ ενέκρινε βραδινά γυρίσματα της ίδιας εταιρείας στην Ακρόπολη «γιατί δεν δημιουργεί η ώρα των λήψεων προβλήματα στους επισκέπτες».

Το ΚΑΣ ,σύμφωνα με την κ.Βλαζάκη ζήτησε εξαρχής αντιπρόταση από την εταιρεία η οποία όμως δεν έγινε. Μετά την αντίδραση του κ.Κρέτσου το ΚΑΣ έλαβε τη νέα πιο συμβιβαστική ως προς τις ώρες πρόταση για την παραχώρηση του Σουνίου, «σε ωράριο που δεν δημιουργεί προβλήματα στους επισκέπτες, οι οποίοι προτιμούν τον αρχαιολογικό χώρο από το μεσημέρι ως την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Επομένως, η πρόταση που θα περάσει τη Μ.Τρίτη θα είχε εγκριθεί αν είχε τεθεί από την αρχή», υπογραμμίζει η κ.Βλαζάκη . Να θυμίσουμε ότι τεράστιος ντόρος είχε προκληθεί ξανά σε σχέση με την παραχώρηση μνημείου, όταν το ΚΑΣ απέρριψε την πρόταση της Gucci να παραχωρηθεί η Ακρόπολη για επίδειξη μόδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα