Κραουνάκης: 'Η Αριστερά δεν είναι τα κόμματα, είναι μόνο οι άνθρωποί της'

Σαρωτικός ο μουσικοσυνθέτης μίλησε στην εκπομπή "Πεζοί στον αέρα" για τους πολιτικούς, το Φεστιβάλ Αθηνών και την ιδρυματοποίηση της τέχνης

«Πρέπει να απολυθούν με μπάτσες οι λογογράφοι του Τσίπρα και του Μητσοτάκη. Όλοι οι πολιτικοί λένε παπαριές, ενώ ο κόσμος υποφέρει», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πληθωρικός συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης στην εκπομπή ΠΕΖΟΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ,με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη, στο ραδιόφωνο 24/7. Προσθέτοντας:«Η Αριστερά δεν είναι τα κόμματα, ούτε η εξουσία, είναι μόνο οι άνθρωποί της».

Σχολάζοντας την τραγωδία Ιφιγένεια εν Αυλίδι, που σκηνοθετεί ο Αιμίλιος Χειλάκης αυτό το καλοκαίρι, στην οποία ο ίδιος συνέθεσε τη μουσική, ανέφερε: «Ο Ευριπίδης ξεφτιλίζει τους πολιτικούς αρχηγούς». Ο συνθέτης μάλιστα επιφύλαξε μια έκπληξη: τραγούδησε a capella το Στάσιμο για τον Έρωτα.

Το Φεστιβάλ Αθηνών είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε"

«Μπάτε σκύλοι αλέστε», χαρακτήρισε το Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου. «Δεν μ’αρέσει καθόλου το Φεστιβάλ», είπε χαρακτηριστικά. «Χιλιάδες πράγματα σε 50 μπάντες! Είναι ένας αχταρμάς. Με το ζόρι πήγα πέρσι για να στηρίξω το Βαγγέλη (Θεοδωρόπουλο). Έχω χάσει το χάρτη με τόσα που γίνονται για να είναι όλοι μέσα και ευχαριστημένοι».

Επικριτικός ήταν και με τα μεγάλα Ιδρύματα που έχουν μπει στην πολιτιστική ζωή της χώρας: «Σιχαίνομαι την ιδρυματοποίηση της τέχνης που εκπορεύεται από τα Ιδρύματα και τα συμβούλιά τους. Καθορίζουν την τέχνη τα pay roll της Στέγης και του Ιδρύματος Νιάρχος .Τριακόσιοι άνθρωποι!».

«Δεν με συγκινεί καθόλου το παρελθόν. Με συγκινεί που σε αυτή την ηλικία είμαι νέος κι απολαμβάνω τη μεγάλη αγάπη του κόσμου», κατέληξε.

Όλη η συνέντευξη:

ADVERTISING

SHARE: