‘Με τα μάτια ανοιχτά’: Η επιστροφή του ελληνικού ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη

‘Με τα μάτια ανοιχτά’: Η επιστροφή του ελληνικού ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη

Τέσσερις θεματικές κατηγορίες. Τέσσερις ημέρες. Τέσσερα masterclasses.

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, συνδιοργανώνουν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 29 Μαρτίου έως την 1 Απριλίου, ένα αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο ‘Με τα μάτια ανοιχτά’ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Αυτήν τη χρονιά, η κάθε μέρα θα είναι αφιερωμένη σε ταινίες που αντιπροσωπεύουν μία από τις ακόλουθες τέσσερεις θεματικές κατηγορίες ντοκιμαντέρ: ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό, εθνολογικό, περιβάλλον,μουσικό.

Στόχος του φετινού Φεστιβάλ είναι να μοιραστεί την εμπειρία του κάθε συντελεστή-συνδημιουργού μίας ταινίας και να δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις που αφορούν τις διαφορετικές ειδικότητες στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ, τις ειδικές συνθήκες, τις προκλήσεις και τα ‘μυστικά’ του κάθε επαγγέλματος, καθημερινά θα επιλέγεται μία ταινία από κάθε κατηγορία για ένα masterclass διάρκειας μίας ώρας. Προσκεκλημένοι σε κάθε masterclass θα είναι όλοι οι συντελεστές των επιλεγμένων ταινιών (σκηνοθέτης, παραγωγός, διευθυντής φωτογραφίας, ερευνητής, μοντέρ, μουσικός).

Να σημειώσουμε ότι πολλές από τις ταινίες έχουν ήδη προβληθεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ σημαντικός αριθμός αυτών απέσπασε βραβεία. Μετά την ολοκλήρωση της προβολής κάθε ταινίας, θα ακολουθεί Q&A (ερωτήσεις-απαντήσεις) με τον σκηνοθέτη.

Οι προβολές θα αρχίζουν στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο – Αεριοφυλάκιο 1.

Από τις 29 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου θα είμαστε #KatheMeraTexnopoli.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα