Ο Αλέκος Βρέτος σήμερα στο Round Midnight με τον Ιλάν

Ο σολίστας του βαθύφωνου oud, ο συνθέτης και παραγωγός μουσικών και συναυλιών Αλέκος Βρέτος, φιλοξενείται την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στην εκπομπή Round midnight με τον Ιλάν. Στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6fm.

Μεγαλωμένος μουσικά στο πλευρό του αξέχαστου δάσκαλου της τέχνης του αυτοσχεδιασμού Μάρκου Αλεξίου και σπουδασμένος στο περίφημο Berklee School of Music, αποφοίτησε της τελευταία χρονιά του περασμένου αιώνα. Ένα χρόνο νωρίτερα ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το αραβικό λαούτο (το ούτι) και το ερωτεύτηκε.

Τότε είναι που γνώρισε τον Μεγάλο Δάσκαλο Simon Shaheen που του έδωσε τις βάσεις για την Αραβική μουσική. Σαν επαγγελματίας μουσικός έχει συνεργαστεί με πολλά μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για τις συνθέσεις του και την δεξιοτεχνία του στο ούτι. Tο 2005 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Οργανισμό του Μεγάρου Αθηνών για την παραγωγή «Αφιέρωμα στο Ούτι» που είχε μεγάλη επιτυχία. Και συνεχίζει.

Με ένα κράμα μουσικών στα μπαγκάζια του, αραβικής, τζαζ και λάτιν, ο Αλέκος Βρέτος. επικεφαλής του Alekos Vretos Project, αυτοσχεδιάζει πάνω σε μελωδίες που συγκέντρωσε ταξιδεύοντας στα λιμάνια της Ανατολής, της Λατινικής Αμερικής και της Μεσογείου, δημιουργώντας ένα αριστοτεχνικό κοκτέιλ ήχων από παραδοσιακά, αραβικά και δυτικά όργανα. Συνέπεια, εργατικότητα, φαντασία και δημιουργικότητα τον χαρακτηρίζουν.

Σήμερα, Τρίτη 21 Νοεμβρίου. Ο Αλέκος Βρέτος, μεσάνυχτα και κάτι, στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6fm!

ADVERTISING

SHARE: