Ο Χρήστος Μάστορας ερμηνεύει David Bowie στο Μέγαρο

Ο Χρήστος Μάστορας ερμηνεύει David Bowie στο Μέγαρο

Ο frontman από τις MELISSES μαζί με τους Μουσικούς της Καμεράτας παρουσιάζει υπό τη διέυθυνση του Γιώργου Πέτρου σε πανελλήνια πρώτη της Συμφωνία αρ. 4 του Philip Glass και το κονσέρτο για ροκ γκρουπ των Deep Purple.

Ένα κονσέρτο που αναγνωρίζει τη δύναμη της μουσικής σε δύο τεράστια είδη του. Το συμφωνικό ροκ θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα και σοβαρότερα βήματα crossover στην ιστορία της μουσικής αλλά και μία αντιπροσωπευτική παρακαταθήκη των δημιουργικών πειραματισμών της δεκαετία του ‘70.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, η Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής θα γεμίσει από μελωδίες μιξαρισμένων Philip Glass και Brian Eno με David Bowie και Deep Purple. Οι Μουσικοί της Καμεράτας υπό το μαγικό ‘ραβδί’ της διεύθυνσης του Γιώργου Πέτρου θα είναι εκεί για να παρουσιάσουν σε πανελλήνια πρώτη τη Συμφωνία αρ.4 ‘Heroes’ του Philip Glass και το Κονσέρτο για ροκ γκρουπ και ορχήστρα των Deep Purple.

Το διαφορετικό για τα μέχρι τώρα δεδομένα του ρόλο του σολίστ θα αναλάβει ο Χρήστος Μάστορας, frontman του συγκροτήματος MELISSES και (για όσους δεν το γνωρίζουν:) εκπληκτικός μίμος τραγουδιστών από όλο το φάσμα του παγκόσμιου καλλιτεχνικού στερεώματος. Ο τραγουδιστής θα ανέβει στη σκηνή πλαισιωμένος από την ορχήστρα της Καμεράτας, την ηλεκτρική κιθάρα του πολυβραβευμένου Έλληνα δεξιοτέχνη, Γιάννη Παπαδόπουλου, το ηλεκτρικό μπάσο του Δημήτρη Τίγκα και τα ντραμς του Γιάννη Σταυρόπουλου.

Λίγη ιστορία για το Συμφωνικό Ροκ

Στις 24/9/1969 η θρυλική ροκ μπάντα Deep Purple, συνέπραξε στο Royal Albert Hall με τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου υπό τον σπουδαίο βρετανό συνθέτη και μαέστρο Malcolm Arnold. Η ιστορική αυτή σύμπραξη έμελλε να αποτελέσει την πρώτη συνάντηση της ροκ με την κλασική μουσική, όχι μόνο σε επίπεδο ηχητικού συγκερασμού αλλά σε επίπεδο πρωτογενούς δημιουργίας. Το συναρπαστικό ‘Κονσέρτο για ροκ μπάντα και ορχήστρα’ σε μουσική του Jon Lord, οργανίστα των Purple, και στίχους του Ian Gillan, τραγουδιστή του γκρουπ, σόκαρε τόσο τους οπαδούς του δημοφιλούς συγκροτήματος, όσο και τους ‘πουριτανούς’ λάτρεις της κλασικής μουσικής, αλλά αγαπήθηκε ως η επιτομή της τέχνης της μεγάλης ροκ μπάντας.

Το 1977 ο David Bowie, ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, σε συνεργασία με τον πολύπλευρο δημιουργό Brian Eno, ηχογραφεί τον δίσκο «Heroes» που επρόκειτο να γίνει η επιτομή του προοδευτικού ροκ. Ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συμφωνιστές, ο Philip Glass, εμπνέεται από τα θέματα του «Heroes» και, χρησιμοποιώντας κλασικές τεχνικές ανάπτυξης, δημιουργεί το 1996 την υπέροχη 4η Συμφωνία του. Σπονδυλωτό έργο από έξι αυτοτελή μέρη, η 4η Συμφωνία περιέχει θέματα από το ‘Heroes’ του Bowie και γεννάει σαν σπόρος ένα ολοκαίνουριο έργο οδηγώντας μας σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι στον μινιμαλισμό, τη φαντασία και τη δημιουργική τόλμη.

Στις 2 Φερβουαρίου του 2018, στις 20.30 και την αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης οι Συμφωνικές Ροκ Μεταμορφώσεις, μία συμπαραγωγή του Μεγάρου με την Pure Art, κάνει την πανελλήνια πρώτη και συνεχίζει ιστορία του έργου.

Το πρόγραμμα

PHILIP GLASS

Συμφωνία αρ. 4 ‘Heroes’

(βασισμένη σε θέματα από το ομώνυμο άλμπουμ των David Bowie και Brian Eno)

Heroes

Abdulmajid

Sense of Doubt

Sons of the Silent Age

Neuköln

V2 Schneider

DEEP PURPLE

Κονσέρτο για ροκ γκρουπ και ορχήστρα

Μουσική John Lord │Στίχοι Ian Gillan

I. Moderato-Allegro

II. Andante

III. Vivace-Presto

ADVERTISING

SHARE: