Π.Καλαντζόπουλος: Τα κόμματα μας κάνανε κομμάτια, η τέχνη μας ενώνει

Π.Καλαντζόπουλος: Τα κόμματα μας κάνανε κομμάτια, η τέχνη μας ενώνει

Τι δήλωσε ο συνθέτης της μουσικής για την παράσταση "Μήδεια" του Ευρυπίδη, για λογαριασμό του θεάτρου Τέχνης, που θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο

Ο συνθέτης Παναγιώτης Καλαντζόπουλος μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή Πεζοί στον Αέρα με τη Φωτεινή Λαμπρίδη και την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη, με αφορμή τη μουσική που γράφει για την παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη για λογαριασμό του θεάτρου Τέχνης και θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο.

«Η Μήδεια δεν τιμωρείται ούτε από Θεούς ούτε από ανθρώπους. Της αναγνωρίζεται ένα δίκαιο» είπε. Όσο για το τι του αποκαλύφθηκε σε σχέση με τη γυναίκα μέσα από την ενασχόλησή του με το κείμενο είπε: «Παραδίνομαι, είστε πιο δυνατές από εμάς. Το καλό είναι βέβαια ότι είστε πιο ευάλωτες, όταν είστε ερωτευμένες κι έτσι σωζόμαστε».

Για την πολιτική κατάσταση δήλωσε: «Έχουμε μπει σε μία κατάσταση που τα χρώματα, το πράσινο, το κόκκινο , το μπλε, δεν λένε τίποτα, έχουν ξεβάψει. Τα κόμματα κάνουν κομμάτια τον κόσμο, η τέχνη μας ενώνει. Πιο πολλά κατάφερε ο Καζατζίδης στο να ενώσει παρά ο Καραμανλής που νομιμοποίησε το ΚΚΕ».

Τρίτη έξοδος: Στο Athens Pride νιώσαμε ότι ο κόσμος ταυτίστηκε με το τραγούδι 'Μαμά, Μπαμπά'

Στην ίδια εκπομπή, ο δεκαεννιάχρονος στιχουργός Γιάννης Βασιλόπουλος, ο τριαντάχρονος συνθέτης Σπύρος Παρασκευάκος και η εικοσάχρονη τραγουδίστρια Δήμητρα Σελεμίδου μίλησαν στην εκπομπή Πεζοί στον Αέρα λίγο πριν την παρουσίαση του πρώτου τους άλμπουμ στον Ιανό.

Σε σχέση με την εμπειρία της συναυλίας τους στο Athens Pride 2017: «Νιώσαμε ότι ταυτίστηκαν αρκετοί με το ΅Μαμά , Μπαμπά΅ και μας έδωσε δύναμη αυτό. Θεωρούμε ότι είναι ένα πολιτικό τραγούδι. Διεκδικούμε την ταυτότητά μας όταν λέμε Μαμά Μπαμπά λυπάμαι δεν σας μοιάζω. διεκδικούμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε, διεκδικούμε να κάνουμε και λάθος».

Σε σχέση με το έντεχνο τραγούδι είπαν: «Αγαπάμε το τραγούδι που δίνει έμφαση στον στίχο, αγαπάμε το καλό τραγούδι. Έτσι οδηγηθήκαμε στον Παρασκευά Καρασούλο, στη Δήμητρα Γαλάνη. Έτσι συνδεθήκαμε με δημιουργούς που αγαπάμε, τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, τον Θέμη Καραμουρατίδη και τόσους άλλους. Θέλουμε να κάνουμε τέχνη όχι για να γεμίσουμε τους δίσκους των τραγουδιστών αλλά γιατί υπάρχει λόγος»

ADVERTISING

SHARE: