Πάμε για πάρτι στην “πλαζ Λουκιανός Κηλαηδόνης”

Πάμε για πάρτι στην “πλαζ Λουκιανός Κηλαηδόνης”
Λουκιανός Κηλαηδόνης Eurokinissi

Η πλαζ Βουλιαγμένης αλλάζει όνομα, αναβιώνοντας το θρυλικό πάρτι του αγαπημένου δημιουργού που άφησε εποχή, 35 χρόνια μετά. Το Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 θα μεταδώσει ζωντανά την εκδήλωση.

Το όνομα του Λουκιανού Κηλαηδόνη θα πάρει απόψε τις 9 το βράδυ η πλαζ Βουλιαγμενης τιμώντας τον άνθρωπο που την έκανε διάσημη μέσα από το μεγάλο πάρτι του που διοργάνωσε στις 25 Ιουλίου του 1983. Πρόκειται για μια μουσικoθεατρική εκδήλωση με τραγούδια του Λουκιανού και προβολές από το αρχειακό υλικό του. Ερμηνεύουν: Δώρος Δημοσθένους, Μαρία Κηλαηδόνη. Φιλική συμμετοχή Φοίβος Δεληβοριάς.

Το Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 θα μεταδώσει ζωντανά την εκδήλωση.

Την απόφαση για την τιμή στον Λουκιανό Κηλαηδόνη πήρε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, στην οποία ανήκει η πλαζ της Βουλιαγμένης η οποία μαζί με το Δήμο Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης συνδιοργανώνουν και τελετή απονομής του ονόματος.

«Σκεφτόμουν πάντα ότι θα ήταν πολύ ωραίο να μαζευτούμε όλοι μια βραδιά με φεγγάρι, να ξαπλώσουμε στην αμμουδιά και να ακούμε μουσική όπου θα έρχεται από τη θάλασσα, να τα ψιλολέμε ενώ θα σκάζουν κάθε τόσο πυροτεχνήματα γύρω μας. Κι αν μας αρέσει, να σηκωθούμε και να χορέψουμε. Θα ήθελα μάλιστα να πετούσαν και χιλιάδες πυγολαμπίδες γύρω μας, αλλά δυστυχώς αυτό θα ήταν δύσκολο να γίνει», έλεγε ο Κηλαηδόνης.

Το πάρτι που άφησε εποχή

Είναι μία από τις στιγμές για τις οποίες αξίζει να πει κανείς “ήμουν κι εγώ εκεί”. Ήταν 25 Ιουλίου του 1983, το ραντεβού είχε κλειστεί από νωρίς και οι Αθηναίοι επιστράτευαν κάθε πιθανό μεταφορικό μέσο πηγαίνοντας στο πιο πολυπληθές ίσως πάρτι που γνώρισε αυτή η πόλη.

Οι εκτιμήσεις για τους ανθρώπους που παρακολούθησαν τη συγκλονιστική συναυλία του Λουκιανού Κηλαηδόνη στην πλαζ Βουλιαγμένης εκείνο το βράδυ, κυμαίνονται από 70.000 έως 100.000 κόσμου.

Η πλάζ του ΕΟΤ είχε μετατραπεί σε ένα απίστευτο φυσικό σκηνικό με την εξέδρα να στήνεται πάνω στη θάλασσα. Η προετοιμασία κράτησε πάνω από έξι μήνες προκειμένου να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια. Και μπορεί να λειτούργησαν όλα άψογα, αυτό όμως που έκανε το πάρτι αξέχαστο ήταν η “ψυχή”…. Τόσο του Λουκηανού όσο και του κόσμου. Ο ίδιος άλλωστε είχε παραδεχθεί ότι εν ήταν προετοιμασμένος για τόσο μεγάλη συμμετοχή.

Στο πάρτι εμφανίστηκαν οι Διονύσης Σαββόπουλος, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βαγγέλης Γερμανός, Γιώργος Νταλάρας, Αφροδίτη Μάνου και Μαντώ, αρκετοί εκ των οποίων “αποβιβάστηκαν” με ταχύπλοα στην πλωτή εξέδρα.

Μετά τη συναυλία, οι δρόμοι της Παραλιακής και η Συγγρού έζησαν πρωτόγνωρες στιγμές από το ενθουσιώδες πλήθος και την επόμενη μέρα ο Τύπος είχε μόνο εκθειαστικά λόγια να πει, προβλέποντας ότι αυτή η βραδιά κέρδισε μια θέση στην ιστορία!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα