Παντερμαλής στο Ραδιόφωνο 24/7: Να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του μέσου ανθρώπου με προβλήματα

Παντερμαλής στο Ραδιόφωνο 24/7: Να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του μέσου ανθρώπου με προβλήματα

Ο πρόεδρος του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως μίλησε για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων λειτουργίας του μουσείου

Για την επέτειο οκτώ χρόνων λειτουργίας του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως και το ρεκόρ επισκεψιμότητάς του μίλησε στην εκπομπή " Πεζοί στον αέρα" με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη, στο Ραδιόφωνο 24/7 ο πρόεδρος του Μουσείου καθ. Δημήτρης Παντερμαλής.

Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του σύγχρονου επισκέπτη, του μέσου ανθρώπου με καθημερινά προβλήματα που μπαίνει στο Μουσείο Ακρόπολης για μια νέα ματιά» δήλωσε ο κ. Παντερμαλής ενώ στην ερώτηση πού αποδίδει τα μεγάλα νούμερα επισκεπτών, ο κ. Παντερμαλής απάντησε: «Τα αποδίδω στη γενικότερη αύξηση του τουρισμού, του τουριστικού ενδιαφέροντος που υπάρχει για την Ελλάδα, το οποίο πρέπει να διατηρήσουμε. Οι επισκέπτες στο Μουσείο Ακρόπολης κάθε χρόνο κυμαίνονται στο ενάμιση εκατομμύριο. Είναι πολλοί περισσότεροι από τους επισκέπτες του Λόφου της Ακρόπολης.»

Ερωτηθείς για τα μελλοντικά σχέδια του Μουσείου, ο κ. Παντερμαλής είπε: «Αυτό που περιμένουμε είναι η έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την ανάδειξη της ανασκαφής της Ακρόπολης και την ανέγερση του Μουσείου της Ανασκαφής. Ήδη για τα σπήλαια της Ακρόπολης έχει γίνει ψηφιακή παρουσίαση, η οποία "τρέχει".»

Ως προς τα οικονομικά στοιχεία, ανέφερε ότι το Μουσείο «τα φέρνει πέρα ίσα-ίσα ως προς τα έσοδα και τα έξοδα».

Για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Στην ερώτηση εάν οι ανακατατάξεις στη Βρετανία και η αύξηση των ποσοστών του Τζέρεμι Κόρμπιν επηρεάσουν τη στάση για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ο κ. Παντερμαλής ανέφερε: «Ενδεχομένως θα μπορούσε, αν και στο παρελθόν, όταν η Μελίνα (Μερκούρη) πήρε τις υποσχέσεις των Εργατικών για το ζήτημα δεν έγινε κάτι. Οι Εργατικοί ανέβηκαν στην εξουσία και αλλάξανε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε το παγκόσμιο κοινό. Γίνεται αυτονόητη μέσα στο περιβάλλον της Αίθουσας του Παρθενώνα η ανάγκη επιστροφής των Γλυπτών. Δεν υπάρχει ούτε ένας επισκέπτης που να πιστεύει ότι τα Μάρμαρα πρέπει να παραμείνουν στο Λονδίνο. Με την αλλαγή της κοινής γνώσης ίσως να έρθει και η αλλαγή της πολιτικής γνώμης.»

Οι εορτασμοί

Το Μουσείο Ακρόπολης θα σβήσει τα οκτώ "κεράκια" του αύριο, Τρίτη, με μια παρουσίαση σε μεγάλη οθόνη, στο ισόγειο, ενός βίντεο για τα σπήλαια της Ακρόπολης και τα ευρήματα από αυτά.

Στις 21.00 το βράδυ της Τρίτης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια συναυλία στον προαύλιο χώρο του Μουσείου με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια από την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων & Τεχνών Δίου. Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Πατρής. Σολίστ είναι ο Βασίλης Λέκκας, η Alexandra Gravas, ο Μπάμπης Βελισάριος και η Φιλιώ Σέρβου.

Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου και το εστιατόριο θα παραμείνουν ανοιχτά από το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ και μετά.

(Φωτό: Sooc)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει οκτώ χρόνια λειτουργίας

Κώστας Τσόκλης στο Ραδιόφωνο 24/7: Ζω σε μια διπρόσωπη δικτατορία

ADVERTISING

SHARE: