Πώς σχολιάζει το ΔΣ του Ιδρύματος Νιάρχου την παραίτηση Κιμούλη

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΑΡΧΟΣ-- ΦΩΤΟ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΑΡΧΟΣ-- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Εκφράζοντας τη λύπη για την παραίτηση και υπερασπιζόμενος τα καθήκοντα του κ. Μανωλόπουλου, απαντά το ΔΣ του κέντρου σε όσα κατήγγειλε με την παραίτησή του ο Γιώργος Κιμούλης

Την λύπη του για το γεγονός της παραίτησης Κιμούλη από τη θέση προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο. Ωστόσο, σε αυτή το ΔΣ υπερασπίζεται τις ενέργειες του Ν. Μανωλόπουλου, που όπως φαίνεται αποτέλεσε "κόκκινο πανί" για τον παραιτηθέντα πρόεδρο, προχωρώντας στη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της περασμένης εβδομάδας που περιέγραφαν τις αρμοδιότητες των μελών. ΄Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, διαφωνία εξέφρασε ως προς τα παραπάνω μόνο ο κ. Κιμούλης

Στην επιστολή παραίτησης που κοινοποίησε, ο γνωστός ηθοποιός κάνει λόγο για "εσωκομματικές διαδικασίες" σχετικά με τη συγκρότηση της διοίκησης του ΚΠΙΣΝ και στηλιτεύει τις ενέργειες του διορισμένου από το Υπουργείο Οικονομικών διευθύνοντα συμβούλου, κ. Νίκου Μανωλόπουλου. Όπως αναφέρει ο κ. Κιμούλης, ο κ. Μανωλόπουλος "υποκαθιστά στην ουσία όλο το Διοικητικό Συμβούλιο εκμεταλλευόμενος τις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος. στις οποίες αρνούμαι να συμμετέχω'.

"Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δέσμευσή του για λειτουργία με πλήρη διαφάνεια και άκρα προσοχή στην οικονομική διαχείριση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που του δόθηκαν από τον μέτοχο της ΚΠΙΣΝ Α.Ε, την Ελληνική Πολιτεία" κλείνει η ανακοίνωση.

Δείτε όλο το κείμενο εδώ

Το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρέλαβε στις 16/03/2017 την ηλεκτρονική επιστολή παραίτησης, του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Γ. Κιμούλη.

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (17/03/2017), το Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

1. Εκφράζει τη λύπη του για την παραίτηση του κ. Γ. Κιμούλη.

2. Να δοθεί στη δημοσιότητα το Πρακτικό Συνεδρίασης Δ.Σ. ΚΠΙΣΝ της 10/03/2017 που ρυθμίζει τις αρμοδιότητες των μελών του και το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.

3. Σημειώνει ότι κατά την ολιγοήμερη άσκηση των καθηκόντων του, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ν. Μανωλόπουλος ενεργεί χωρίς καμία υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, με συχνή διαβούλευση με όλα τα μέλη του Δ.Σ. Ιδιαίτερα, αναφορικά με την έκδοση του Δελτίου Τύπου της 15/03/2017, διαφωνία εκφράστηκε μόνο από τον κ. Γ. Κιμούλη.

4. Αναφορικά με τη διαφάνεια, παραπέμπει στο προαναφερθέν Δελτίο Τύπου της 15/03/2017 όπου επαναλαμβάνεται η ομόφωνη, από κοινού με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δέσμευσή του για λειτουργία με πλήρη διαφάνεια και άκρα προσοχή στην οικονομική διαχείριση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που του δόθηκαν από τον μέτοχο της ΚΠΙΣΝ Α.Ε, την Ελληνική Πολιτεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραιτήθηκε ο Γ. Κιμούλης από το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

ADVERTISING

SHARE: