Σ. Τριανταφύλλου: Το πρόβλημα της Δύσης είναι η άρνηση των μουσουλμάνων να ενταχθούν

Σ. Τριανταφύλλου: Το πρόβλημα της Δύσης είναι η άρνηση των μουσουλμάνων να ενταχθούν
H συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου Eurokinissi

Η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας υποστήριξε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι στην Ελλάδα μπορεί να σημειωθούν τρομοκρατικές επιθέσεις τζιχαντιστών

Καλεσμένη στην εκπομπή ” Πεζοί στον αέραμε την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη, στο Ραδιόφωνο 24/7 ήταν το απόγευμα της Δευτέρας η ιστορικός και συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, με αφορμή τη δίκη, στην οποία παραπέμπεται με την κατηγορία της υποκίνησης βίας  ή μίσους, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, για δηλώσεις της  σχετικά με τη μουσουλμανική κοινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Νοεμβρίου 2015, αμέσως μετά την ισλαμοφασιστική σφαγή στον συναυλιακό χώρο “Bataclan” στο Παρίσι, η κα. Τριανταφύλλου είχε γράψει μεταξύ άλλων σε άρθρο της στην εφημερίδα Athens Voice: “ο Μάρκο Πόλο [είχε γράψει:] φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι”. Η δίκη θα πραγματοποιηθεί 21 Ιουλίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο διαχειριστής του blog “Racist Crimes Watch” Παναγιώτης Δημητράς, θεώρησε τη δήλωση αυτή ψευδή και επίμεμπτη, και της έκανε μήνυση.

«Το συγκεκριμένο άρθρο καθώς και πολλά άλλα που έχω γράψει δεν ασχολείται με την τρομοκρατία ως φαινόμενο αλλά με τους πολιτισμούς. Οι μουσουλμανικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο είναι διασπασμένες. Δεν είναι ενωμένες ούτως ώστε να απομονώσουν το φαινόμενο της τρομοκρατίας. Η γενική στάση των μουσουλμάνων απέναντι στους τρομοκράτες είναι παθητική: Είτε δεν τους αφορούν, είτε φοβούνται, σκεπτόμενοι ότι αν αντιδράσουν θα τους εξοστρακίσουν είτε πολύ απλά τους ανέχονται και νιώθουν να βρίσκουν ελαφρυντικά στους τρομοκράτες και τις πράξεις τους. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δύση είναι ότι οι μουσουλμάνοι σε μεγάλο βαθμό αρνούνται να αφομοιωθούν και να ενταχθούν στον δυτικό τρόπο ζωής» διευκρίνισε σχετικά με το  πολύκροτο δημοσίευμα η κα. Τριανταφύλλου.

Η Δύση δεν φέρει ευθύνη για τη μη αφομοίωση των μουσουλμάνων;

«Η Δύση έχει ευθύνη διότι άφησε τα διάφορα τζαμιά εντελώς ελεύθερα να κάνουν κήρυγμα σε γλώσσες άγνωστες με ανεύθυνους ιμάμηδες να έρχονται από το πουθενά χωρίς διαπιστευτήρια. Αυτά τα τζαμιά έκαναν προπαγάνδα κατά της Δύσης και υπέρ της ριζοσπαστικοποίησης. Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν οι ισλαμιστές είναι ο εξισλαμισμός: Εκεί είναι το παιχνίδι, δεν είναι η θρησκεία των κατατρεγμένων».

Είστε κατά της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα;

«Όχι δεν είμαι κατά. Τώρα που έχουμε αυτόν τον πληθυσμό μουσουλμάνων πρέπει να γίνει η ανέγερση του τζαμιού. Ωστόσο αυτό πρέπει να βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο του ελληνικού κράτους, να χτιστεί με κρατικά χρήματα».

Έχει ειπωθεί από μερικούς ότι ασκείτε αφ’ υψηλού κριτική στην Ελλάδα, ενώ ζείτε στην Αμερική.

«Δεν βλέπω τίποτα αφ’ υψηλού. Αυτές οι απόψεις εκφράζονται σε σχόλια κάτω από άρθρα από άεργους ανθρώπους και εκφράζουν κοινωνικό φθόνο. Δουλεύω από 18 χρονών, είμαι εργαζόμενη στην Ελλάδα, επαγγελματίας δημοσιογράφος και συγγραφέας. Έχω κάθε δικαίωμα να κάνω κριτική στη χώρα μου. Αγαπάω την Ελλάδα και  για αυτό ασχολούμαι. Θα μπορούσα να μην ασχολούμαι. Έχουμε πάρα πολλά ελαττώματα. Έχω το δικαίωμα και την υποχρέωση να λέω αυτό που βλέπω».

Απειλείται η Ελλάδα από την ισλαμική τρομοκρατία;

«Γιατί όχι; Το δικαιολογητικό ότι τάχα η Ελλάδα δεν έχει συμμετάσχει σε διεθνείς επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή (άρα δεν κινδυνεύει)είναι σαν να λέμε ότι η τρομοκρατία είναι μόνο απάντηση στις επεμβάσεις αυτές».

Πώς εξηγείτε τότε ότι οι χώρες που έχουν πληγεί, συμμετείχαν στις επεμβάσεις;

«Στις χώρες όπου έχουν σημειωθεί τρομοκρατικά χτυπήματα υπάρχουν μεγάλες μουσουλμανικές κοινότητες. Οι κοινότητες αυτές εκτρέφουν τρομοκράτες μέσα στους κόλπους τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα