Ταχύτατες εξελίξεις πυροδοτεί η έρευνα του ‘Έθνους’ για την ΑΕΠΙ

Ταχύτατες εξελίξεις πυροδοτεί η έρευνα του ‘Έθνους’ για την ΑΕΠΙ

Η προσωρινή επίτροπος ζητά την άδεια των δημιουργών για να δημοσιοποιήσει στοιχεία για τις προκαταβολές που έδιναν οι μέτοχοι

Της Αναστασίας Κουκά

Σημαντικές εξελίξεις προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος” στο οποίο οι Φοίβος Δεληβοριάς και Στάθης Δρογώσης, εκπρόσωποι των σωματείων δημιουργών Άσμα και ΜΕΤΡΟΝ αντίστοιχα, έκαναν δημόσιες καταγγελίες για προκαταβολές – ιδιωτικά συμφωνητικά αλλά και “πειραγμένες” διανομές οι οποίες απέδιδαν κέρδη που δεν αντιστοιχούσαν στα πραγματικά ποσοστά.

Μετά τις παραπάνω καταγγελίες η προσωρινή Επίτροπος της ΑΕΠΙ κ. Βλάχου ανακοινώνει πως είναι σε θέση να δημοσιοποιήσει στοιχεία που αφορούν στις προκαταβολές και ζητά τη συναίνεση όλων των σωματείων προκειμένου η ενέργειά της αυτή να βρίσκεται σε συμμόρφωση με τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων.

Η συναίνεση των σωματείων ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ θεωρείται δεδομένη αφού εκείνα έκαναν την καταγγελία για την χορήγηση προκαταβολών και την υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών ενώ άμεσα ανταποκρίθηκε θετικά και το Άσμα ζητώντας όμως παράλληλα να δημοσιοποιηθούν και τα στοιχεία των διανομών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα