Τι παίζει στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο

ΑΡΓΟΣ-Ο Σταύρος Ξαρχάκος μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και την εννεαμελή ορχήστρα τους αποτελούμενη από εκλεκτούς μουσικούς ,τραγούδησαν για το κοινό και με το κοινό,στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο του Άργους την Παρασκευή 18 Αυγούστου στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Άργους 2017» που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Μυκηνών και η ΚΕΔΑΜ.
Ο κόσμος που κυριολεκτικά γέμισε ασφυκτικά το Αρχαίο Θέατρο ενθουσιάστηκε ,συγκινήθηκε,τραγούδησε και χειροκρότησε με την ψυχή του τους καλλιτέχνες,που του χάρισαν αξέχαστες στιγμές.
Τη συναυλία παρακολούθησαν ο δήμαρχος Δ. Καμπόσος ,οι βουλευτές Γ.Ανδριανός, Γ.Μανιάτης,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κ. Μπέγκος,ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π.Διολίτσης,οι Αντιδήμαρχοι Θ.Οικονόμου,Χρ.Πετσέλης,οι δημοτικοί σύμβουλοι Π.Σκούφης,Β.Τζαβέλλας,Αχ.Μπαντανάς,Ηλ. Χατζηγεωργίου,Γ. Σαρρής,ο πρόεδρος του Δ. Δ. Άργους Δ. Καρυάμης,η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ελισάβετ Πετροπούλου-Δήμα, η τοπική σύμβουλος Πέγκυ Καχριμάνη,ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλος,ο πρώην βουλευτής Β. Σωτηρόπουλος.(Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΑΡΓΟΣ-Ο Σταύρος Ξαρχάκος μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και την εννεαμελή ορχήστρα τους αποτελούμενη από εκλεκτούς μουσικούς ,τραγούδησαν για το κοινό και με το κοινό,στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο του Άργους την Παρασκευή 18 Αυγούστου στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Άργους 2017» που διοργανώνει ο Δήμος Άργους Μυκηνών και η ΚΕΔΑΜ. Ο κόσμος που κυριολεκτικά γέμισε ασφυκτικά το Αρχαίο Θέατρο ενθουσιάστηκε ,συγκινήθηκε,τραγούδησε και χειροκρότησε με την ψυχή του τους καλλιτέχνες,που του χάρισαν αξέχαστες στιγμές. Τη συναυλία παρακολούθησαν ο δήμαρχος Δ. Καμπόσος ,οι βουλευτές Γ.Ανδριανός, Γ.Μανιάτης,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κ. Μπέγκος,ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π.Διολίτσης,οι Αντιδήμαρχοι Θ.Οικονόμου,Χρ.Πετσέλης,οι δημοτικοί σύμβουλοι Π.Σκούφης,Β.Τζαβέλλας,Αχ.Μπαντανάς,Ηλ. Χατζηγεωργίου,Γ. Σαρρής,ο πρόεδρος του Δ. Δ. Άργους Δ. Καρυάμης,η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ελισάβετ Πετροπούλου-Δήμα, η τοπική σύμβουλος Πέγκυ Καχριμάνη,ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλος,ο πρώην βουλευτής Β. Σωτηρόπουλος.(Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) EUROKINISSI

Η ατζέντα εκδηλώσεων από σήμερα Παρασκευή μέχρι την Κυριακή με όλα όσα αξίζει να δείτε στην Αθήνα

Ένα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο είναι αυτό που έρχεται για όσους μείνουν στην πόλη με αρκετές εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους. Από μουσική και θέατρο μέχρι εικαστικά.

Ιδού μερικές προτάσεις, ξεκινώντας από σήμερα, Παρασκευή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/9

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Δράσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στις 22-24 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μαζί τους τις πόλεις: παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες. Αυτές θα αφηγηθούν μια διαφορετική ιστορία που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, με σκοπό να μας προβληματίσουν για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και την πορεία τους προς το μέλλον. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο «γιορτάζει» τις Ημέρες με δυο δράσεις: 10:00-12:00: Θεματική σπονδυλωτή περιήγηση για ενήλικες με τίτλο «ΠΟΛ(ε)ΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» με θέμα όψεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής των πολιτών υπό το πρίσμα της ενσωμάτωσης, απόρριψης και κοινωνικής συνοχής. 10.00-12:00: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Αθήνα του 5ου αι. π.Χ.» για μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού. Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44). Τηλ.: 213 214 4889. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ

Φεστιβάλ Γαλλικού Θεάτρου στο θέατρο Οδού Κυκλάδων

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ανανεώνει το σταθερό ετήσιο ραντεβού του με το θεατρόφιλο κοινό και παρουσιάζει το Φεστιβάλ Γαλλικού Θεάτρου από 22 ως 30 Σεπτεμβρίου 2017, στο θέατρο Οδού Κυκλάδων, εγκαινιάζοντας έτσι και την συνεργασία του με τη Νέα Σκηνή - Λευτέρης Βογιατζής. Τρία έργα, χαρακτηριστικά του λογοτεχνικού ρομαντισμού του 19ου αιώνα, επιλέχθηκαν από το Γαλλικό Ινστιτούτο: «Ποτέ μη λες ποτέ», του Alfred de Musset, «Η χρυσή άμαξα» του Prosper Mérimée και «CHATTERTOΝ» του Alfred de Vigny. Στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής (Κυκλάδων 11, Κυψέλη). Τηλ.: 210 8217877. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 10 ευρώ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/9

ΜΟΥΣΙΚΗ

Art Night Athens στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ανοίγεται στην πόλη, προσφέροντας τον υπέροχο κήπο του στην Πατησίων για μια μουσική περιπλάνηση με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μίχα. Πασίγνωστες μελωδίες του διεθνούς και του ελληνικού κινηματογράφου θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό σε κινηματογραφικά τοπία που έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Θα ακουστούν έργα των Βαγγέλη Παπαθανασίου, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Ελένης Καραΐνδρου, Astor Piazzola, Dmitri Shostakovich, και πολλών άλλων συνθετών από εμβληματικές σινεφίλ ταινίες. Στο πλαίσιο της δράσης Art Night Athens /Λευκές νύχτες Πολιτισμού των atenistas. Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44). Τηλ.: Τηλ: 213214 4856/-4858/-4866/-4893. Ώρα: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Περιήγηση στον Αρχαιολογικό χώρο Λυκείου

«Το Λύκειο στον χώρο και τον χρόνο» Περιήγηση για το ευρύ κοινό με θέμα τη ιστορία της ευρύτερης περιοχής ανατολικά της αρχαίας Αθήνας από τον 6ο αι. π.Χ, όταν ιδρύεται το Γυμνάσιο του Λυκείου ως την οθωνική περίοδο, όταν χωροθετούνται τα Ανάκτορα και διαμορφώνεται ο Βασιλικός Κήπος. Στον Αρχαιολογικό χώρο Λυκείου (Οδός Ρηγίλλης). Τηλ. 213 2139500, 210 3251744 (-120). Ώρα: 10:30. Είσοδος ελεύθερη.

Περιήγηση στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Κεραμεικού

«Κεραμεικός: Το κάλλιστον προάστειον μέσα στο χρόνο» Θεματική περιήγηση στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου για το ευρύ κοινό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Κεραμεικού (Ερμού 148). Τηλ.: 210 3463552 - 210 3450140. Ώρα: 10:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/9

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ομαδική εικαστική έκθεση για τους σκοπούς της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Alzheimer, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, που κλείνει 15 χρόνια από την ίδρυσή της, διοργανώνει ένα ολοήμερο αφιέρωμα στη μνήμη, την ενημέρωση και την πρόληψη της νόσου που έχει χαρακτηριστεί ως η επιδημία του 21ου αιώνα. Μεταξύ των προγραμματισμένων δράσεων είναι και η έκθεση «ΘΥΜΑΜΑΙ», που συγκεντρώνει όχι μόνον τα έργα αλλά και τα συγκινητικά κείμενα 94 σημαντικών Ελλήνων εικαστικών. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Στον Φάρο του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος (Λ. Συγγρού 364). Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρωτοψάλτη - Ξαρχάκος στο Ηρώδειο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος θα βρίσκεται επί σκηνής μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη σε ένα πρόγραμμα που θα διευθύνει ο ίδιος και κατά τη διάρκεια του οποίου θα ακουστούν τα τραγούδια του, χρωματισμένα με την ερμηνεία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Μαζί τους οι μουσικοί: Νεοκλής Nεοφυτίδης (πιάνο), Παντελής Ντζιάλας (κιθάρα), Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι),

Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι), Τάκης Βασιλείου (κρουστά), Πέτρος Βαρθακούρης (κοντραμπάσο), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (κιθάρα, νυκτά, έγχορδα). Στο Ηρώδειο (Δ. Αρεοπαγίτου). Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 15-70 ευρώ.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Εκδηλώσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

«Από το εργοστάσιο φωταερίου στην Τεχνόπολη». 12:15. Ξενάγηση με θέμα την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου και την αξιοποίησή του ως «πόλις» πολιτισμού. Σημείο εκκίνησης Νέο Υδαταέριο-Industrial Gas Museum Shop. Απαραίτητες οι κρατήσεις. «Τεχνόπολη: Μια Πόλη των Τεχνών». 11:00. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στον αυτοσχεδιασμό και στα θεατρικά παιχνίδια για παιδιά ηλικίας από 4-7 ετών. Χώρος διεξαγωγής. Νέο Υδαταέριο-Παρατηρητήριο. Απαραίτητες οι κρατήσεις. Συνεχείς προβολές μεταξύ 10.00 - 17.00 στο χώρο προβολών στο κτίριο Νέο Υδαταέριο δύο παραγωγών. Η πρώτη προβολή αφορά σε μία ιστορική παρουσίαση της Τεχνόπολης, από το 1999 περίπου έως σήμερα, ενώ η δεύτερη σε μία παρουσίαση συνεντεύξεων ανθρώπων που έζησαν στο Γκάζι και θυμούνται την πόλη και τη γειτονιά τους την οποία επιμελήθηκε το Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου. Στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου - Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100). Τηλ.: 213 0109325. Είσοδος ελεύθερη.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ελεύθερη είσοδος σε εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στις 22-24 Σεπτεμβρίου

ADVERTISING

SHARE: