Τραπεζική εμπλοκή με τους λογαριασμούς της ΑΕΠΙ

Τραπεζική εμπλοκή με τους λογαριασμούς της ΑΕΠΙ
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Οι δημιουργοί, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι, ανησυχούν πως η κίνηση των τραπεζών θα τινάξει στον αέρα τις πληρωμές τους και θέτουν ερωτήματα στην κυβέρνηση και στην Eurobank

Στον αέρα επιχειρούν να τινάξουν την απόφαση της κυβέρνησης να πληρωθούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δημιουργοί, οι τράπεζες Eurobank, Εθνική και Alpha Bank, σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου συνθετών, στιχουργών και κληρονόμων ΑΣΜΑ 450+.

Το σωματείο σημειώνει πως -ενώ η κυβέρνηση πέρασε σχετική διάταξη προκειμένου να αποδεσμευτούν τα 5 εκατομμύρια που είχε δεσμεύσει το Δημόσιο από την ΑΕΠΙ για χρέη της εταιρείας προς αυτό και προκειμένου αυτά να αποδοθούν αποκλειστικά στους δημιουργούς. στους οποίους ανήκουν- η Eurobank παράνομα, έσπευσε να κατασχέσει για λογαριασμό της, έναντι δανείου που είχε λάβει η διοίκηση της ΑΕΠΙ από αυτή, το σύνολο των ποσών που απελευθερώθηκαν.

Οι δημιουργοί, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι αφού η εταιρεία δεν τους απέδωσε όλο το ποσό του προηγούμενου εξαμήνου και η διανομή του Δεκεμβρίου δεν έχει πραγματοποιηθεί, καθώς η επίτροπος που τοποθέτησε η πολιτεία βρήκε άδεια τα ταμεία, ανησυχούν πως η κίνηση των τραπεζών  θα τινάξει στον αέρα τη διανομή, θέτουν ερωτήματα στην κυβέρνηση και ρωτούν τη Eurobank αν είχε εξετάσει αν η ΑΕΠΙ είναι αξιόχρεη πριν της χορηγήσει το δάνειο με δεδομένο ότι η κατάσταση της εταιρείας όπως φάνηκε από το πόρισμα της Ε&Υ ήταν κακή.  Παράλληλα αναρωτιούνται από ποιους νομιμοποιείται ο κ. Γιώργος Μαθιός  (ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι μέλος και στο ΔΣ του Υπερταμείου) να συνοδεύει τον Ξανθόπουλο της ΑΕΠΙ στη Eurobank για να επιτύχουν διακανονισμό χρεών. 

Στις τράπεζες έχει ήδη σταλεί εξώδικο από την προσωρινή επίτροπο Μαρία Βλάχου. Να σημειωθεί ότι η επίτροπος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ήδη από τους πρώτους μήνες της θητείας της σε σχέση με την κατάσταση της εταιρείας, ενώ πρόσφατα φάνηκε πόσο δραματική είναι η κατάσταση από την αδυναμία της να ανταποκριθεί στις διανομές.

H ανακοίνωση του σωματείου ‘ΑΣΜΑ 450+’:

“Παράνομες οι Eurobank, Εθνική και Alpha Bank

Δεσμεύουν τα χρήματα των δημιουργών – Στον αέρα η διανομή

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποδεσμευτούν χρήματα των δημιουργών που είχαν μπλοκάρει στις τράπεζες, η Eurobank έσπευσε να κατασχέσει για λογαριασμό της, έναντι δανείου που είχε λάβει η διοίκηση της ΑΕΠΙ από αυτή, το σύνολο των ποσών που απελευθερώθηκαν. Η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank, αντίθετα με την Τράπεζα Πειραιώς που προς τιμή της αρνήθηκε να το κάνει, έσπευσαν να δεσμεύσουν τα απελευθερωθέντα ποσά για χάρη της Eurobank.

Eurobank, Εθνική και Alpha Bank συμπαικτικά παρανομούν, καθώς τα ποσά των οποίων μεθοδεύουν την παράδοση στην Eurobank δεν ανήκουν στην ΑΕΠΙ αλλά στους δημιουργούς. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η διάταξη που ψηφίστηκε από τη βουλή , αναφέρει ρητά , πως τα ποσά αυτά αποδεσμεύονται προκειμένου να αποδοθούν στους δημιουργούς. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι δεν έχει άλλος δικαίωμα να τα κατάσχει. Και όμως η Eurobank κατάσχει τα ακατάσχετα και οι Εθνική και οι Alpha Bank συμπράττουν!

Το σωματείο ΑΣΜΑ 450+ που εκπροσωπεί εκατοντάδες σημαντικούς Έλληνες και Ελληνίδες δημιουργούς καταγγέλλει τις τρεις τράπεζες και θέτει τα εξής ερωτήματα:

  1. Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση δεδομένου ότι η μεθόδευση αυτή τινάζει στον αέρα την επιλογή της να γίνει η διανομή προς τους δημιουργούς;
  2. Eurobank, Εθνική και Alpha Bank παρανόμως , δεσμεύει τα χρήματα των δημιουργών. Οι Έλληνες δημιουργοί , θα συνεχίσουν να εμπιστεύονται τις τράπεζες αυτές;
  3. Η Eurobank όταν εκταμίευσε το δάνειο προς την ΑΕΠΙ , έλεγξε αν είναι αξιόχρεη;

Υ.Γ. Τι ζητάει η αλεπού στο παζάρι; Πληροφορηθήκαμε πως ο κύριος Μαθιός , συνόδευσε τον κύριο Ξανθόπουλο στη Eurobank προκειμένου να ζητήσουν «διακανονισμό» χρεών της ΑΕΠΙ προς την τράπεζα. Από ποιους νομιμοποιείται ο κύριος Μαθιός, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι μέλος και στο ΔΣ του Υπερταμείου, για την παρουσία του εκεί;”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα