Νέες ταυτότητες – Πιστεύετε ότι θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας;

Νέες ταυτότητες – Πιστεύετε ότι θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας;
Η νέα ταυτότητα όπως αναμένεται να είναι μετά την αλλαγή που επιβάλλει η Κομισιόν ΕΛΑΣ

Βιομετρικά και πρόσβαση σε πληροφορίες τραπεζικών λογαριασμών επιτάσσουν από την Κομισιόν ως "όπλο" της νέας ευρωπαϊκής ταυτότητας προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια στην ΕΕ. Εσείς τι γνώμη έχετε;

Την κατάργηση των αστυνομικών δελτίων ταυτότητας στην Ελλάδα, αλλά και κάθε κράτος μέλος και την αντικατάστασή της με ενιαία ταυτότητα σε όλη την ΕΕ δρομολογεί η Κομισιόν. Στις νέες ταυτότητες θα περιλαμβάνονται όπως έγινε γνωστό περισσότερα βιομετρικά στοιχεία (δακτυλικό αποτύπωμα, ίριδα ματιού ομάδα αίματος), αλλά και τη δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου, όπως ισχυρίζονται οι κοινοτικοί αξιωματούχοι να ενισχυθεί η ασφάλεια εντός της ενιαίας αγοράς.

Η Κομισιόν αποφάσισε λοιπόν να δοθεί στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και στις δικαστικές Αρχές πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αποδεικτικά στοιχεία και οικονομικές πληροφορίες· να περιοριστεί περαιτέρω η πρόσβαση των τρομοκρατών σε πρόδρομες ουσίες εκρηκτικών υλών· και να ενισχυθούν οι έλεγχοι κατά την εισαγωγή και την εξαγωγή πυροβόλων όπλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα