Ο Σόιμπλε ήταν ο πιο σκληρός από τους δανειστές

Ο Σόιμπλε ήταν ο πιο σκληρός από τους δανειστές

ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ

Τέλος εποχής για τον Β. Σόιμπλε. Ο τέως ισχυρός άνδρας της γερμανικής Οικονομίας άφησε τη θέση του για να αναλάβει επικεφαλής της γερμανικής Βουλής.

Πλέον, η συζήτηση στη Γερμανία αλλά και στην Ευρώπη επικεντρώνεται στη διάδοχη κατάσταση, μιας και κανείς ακόμα δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει, ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών της χώρας. Είτε θα είναι μέλος των Φιλελεύθερων αν αυτοί μπουν στη νέα κυβερνητική συμμαχία, είτε κάποιος από τους πρώην συνεργάτες του Σόιμπλε στο υπουργείο του. Όλα αυτά θα τα μάθουμε μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μέχρι τότε εμείς θυμόμαστε όλες τις "στιγμές" που περάσαμε μαζί με τον Β. Σόιμπλε. Από τις αιτιάσεις του για Grexit, μέχρι το πείσμα του για μη μείωση του ελληνικού χρέους. Ο Γερμανός πολιτικός άφησε σίγουρα το στίγμα του, συνέδεσε το όνομα του με τα μνημόνια, ζήτησε να του στήσουμε μέχρι και... άγαλμα, και πλέον μας κάνει να ετοιμαζόμαστε για συγκρίσεις με τον επόμενο Γερμανό υπ. Οικονομικών.

Εσείς τι πιστεύετε τελικά; Ήταν ο Β. Σόιμπλε ο πιο σκληρός από τους δανειστές, ή μήπως τελικά ήταν πιο ήπιος σε σχέση με άλλους εταίρους μας, όπως για παράδειγμα το ΔΝΤ;

ADVERTISING

SHARE: