Ψηφοφορία: Ήταν ρεσιτάλ εθνικισμού η ομιλία Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο;

Ψηφοφορία: Ήταν ρεσιτάλ εθνικισμού η ομιλία Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο;

"Ναι, είμαι πατριώτης, διεθνιστής, περιφρονώ τον φασισμό σε όλες του τις μορφές, προπαντός στην πιο απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη", είπε μεταξύ άλλων ο Μ. Θεοδωράκης

“Κυβέρνηση μειοψηφίας” χαρακτήρισε τη σημερινή ο Μίκης Θεοδωράκης και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το όνομα της ΠΓΔΜ μιλώντας την Κυριακή στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Μάλιστα, έκανε λόγο για “τη χειρότερη μορφή φασισμού, την αριτερόστροφη”.

“Την ευθύνη των αποφάσεων δεν είναι δυνατό να τη λάβει μια κυβέρνηση μειοψηφίας”, είπε και πρόσθεσε: “Αν μια κυβέρνηση επιχειρήσει να βάλει την υπογραφή της σε απλή ή σύνθετη ονομασία είναι υποχρεωμένη να ζητήσει τη γνώμη του ελληνικού λαού”.

“Εγώ δεν ντρέπομαι, όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν, θα παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για την πατρίδα. Ναι, είμαι πατριώτης, διεθνιστής, περιφρονώ τον φασισμό σε όλες του τις μορφές, προπαντός στην πιο απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη”.

“Όταν υπερασπίζεται κανείς τα δίκαια της πατρίδος του και του λαού του, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός. Και η Ελλάδα σήμερα έχει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ανάγκη από πατριώτες. Η Μακεδονία είναι μία και ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική”, είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, κάνοντας πολλούς να διερωτηθούν πού οφείλεται αυτή η “στροφή”, σε σχέση με το αριστερό και αγωνιστικό παρελθόν του.

Εσείς πιστεύετε πως η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη περιείχε “εθνικιστικές κορώνες”; Ψηφίστε παρακάτω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα