Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών θα επηρεάσει άμεσα την Ευρώπη και την Ελλάδα

A red balloon with the name of Social Democrats, SPD, Leader Martin Schulz lies on the street in front of the SPD headquarters in Berlin, Germany, Monday, Sept. 25, 2017. (AP Photo/Michael Probst)
A red balloon with the name of Social Democrats, SPD, Leader Martin Schulz lies on the street in front of the SPD headquarters in Berlin, Germany, Monday, Sept. 25, 2017. (AP Photo/Michael Probst) AP

ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στις γερμανικές εκλογές 2017, εξασφάλισαν την είσοδό τους στην Bundestag, το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) και το Φιλελεύθερο FDP, γεγονότα που αλλάζουν τις καταστάσεις και τα δεδομένα στη Γερμανία.

Οι σοσιαλδημοκράτες του SPD αποφάσισαν να πορευτούν στην αξιωματική αντιπολίτευση και να μη μετέχουν στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό και πλέον, μια κυβέρνηση "Τζαμάικα", με τη συμμαχία της Μέρκελ, τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους, μοιάζει πολύ πιθανή.

Οι πιθανοί εφικτοί συνδυασμοί των ενδιαφερομένων δυνάμεων να συμμετάσχουν στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό θα επηρεάσουν το πώς θα κινηθεί η γερμανική ηγεσία στο άμεσο μέλλον, παρότι ο Β. Σόιμπλε δείχνει να μένει στη θέση του. Οι μεν Φιλελεύθεροι είναι υπέρ της σκληρής στάσης που φτάνει μέχρι τις συμβουλές να βγει η Γερμανία από την ευρωζώνη για το καλό της, οι δε Χριστιανοδημοκράτες δεν συζητούν πλέον το θέμα καθόλου όπως φυσικά και οι Πράσινοι. Κρίσιμο είναι το αν αυτές οι τρεις δυνάμεις θα μπορέσουν να συμφωνήσουν στο θέμα του ελληνικού χρέους.

Αντίβαρο θα αποτελούσε η παρουσία των Πρασίνων στην κυβέρνηση και αυτό θα λειτουργούσε υπέρ της Ελλάδας, καθώς οι Φιλελεύθεροι τηρούν πιο αυστηρή στάση έναντι της χώρα μας.

Πιστεύετε λοιπόν πως τελικά το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών θα επηρεάσει άμεσα την Ευρώπη και την Ελλάδα;

Πείτε μας τη γνώμη σας

Φωτογραφία: Associated Press

ADVERTISING

SHARE: