ΕΚΚ: Στηρίζει τις νέες ταινίες των Γ. Πανουσόπουλου και Δ. Κουτσιαμπασάκου

Τρεις ακόμη ταινίες στηρίζονται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Ανάμεσά τους οι νέες ταινίες του Γιώργου Πανουσόπουλου και του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου.

Του Μανώλη Κρανάκη

Μπορεί το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να βρίσκεται σε limbo, χωρίς ακόμη Πρόεδρο στο Διοικητικό Συμβούλιο - παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου που κλείνουν ήδη ενάμιση μήνα, ωστόσο σήμερα ανακοινώθηκαν τρεις ακόμη εγκρίσεις ταινιών στο βασικό πρόγραμμα παραγωγής κινηματογραφικών έργων.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 236.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, προεγκρίθηκαν τρία σχέδια ταινιών -το ένα για επανασυγγραφή σεναρίου- σε σύνολο τριών κατατεθειμένων το χρονικό διάστημα από 1/5/2016 μέχρι 31/7/2016.

Θυμίζουμε πως οι τελευταίες εγκρίσεις του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ανακοινώθηκαν λίγο πριν τον ερχομό του 2017.

Οι τρεις ταινίες που προεγκρίθηκαν είναι οι εξής:

Κοίλα

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος / Σενάριο: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Γλυκερία Πατραμάνη / Παραγωγή: View Master Films A.E. / Ποσό προέγκρισης χρηματοδότησης: 130.000 €

Η ταινία του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, δεύτερη μυθοπλασίας μετά το «Γιο του Φύλακα» του 2006. Διαβάζουμε την υπόθεσή της από το σάιτ της εταιρίας View Master:

Ο Ντάνιελ, ένας γερμανός έφηβος με παραβατική συμπεριφορά, στέλνεται σε ιδιωτικό αναμορφωτήριο στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του. Εκεί, στα Κοίλα, ένα εγκαταλελειμμένο χωριό κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, έρχεται αντιμέτωπος με ένα εντελώς ξένο για εκείνον περιβάλλον.Σε μια αποτυχημένη απόπειρά του να το σκάσει συναντά τον Νιντάλ, έναν επτάχρονο Σύριο, παράνομο μετανάστη. Ο Ντάνιελ φέρνει τον Νιντάλ στα Κοίλα και τον κρύβει προσωρινά σε ένα από τα άδεια σπίτια του χωριού. Όταν μαθαίνει πως οι γονείς του Νιντάλ, μαζί με άλλους μετανάστες, πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να περάσουν στην Ελλάδα. ο Ντάνιελ αποφασίζει να τον προστατέψει και να αναλάβει τη φροντίδα του.Σταδιακά, η φροντίδα που του παρέχει γίνεται καταπιεστική με αποτέλεσμα η ζωή του μικρού να τεθεί σε κίνδυνο. Παράλληλα, αποκαλύπτεται ο φόβος του Ντάνιελ για τους ανθρώπους αλλά και η ασυνείδητή του ανάγκη να νιώσει ο ίδιος προστασία και φροντίδα. Τα πράγματα παίρνουν τραγική τροπή, λίγο ωστόσο πριν το τέλος ο Ντάνιελ παίρνει μια δύσκολη απόφαση…

Σ’ Αυτή τη Χώρα Κανείς Δεν Ήξερε Να Κλαίει

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πανουσόπουλος / Σενάριο: Γιώργος Πανουσόπουλος / Παραγωγή: Ελένη Κοσσυφίδου – Blackbird Production / Ποσό προέγκρισης χρηματοδότησης: 100.000 €

Το «Σ’ Αυτή τη Χώρα Κανείς Δεν Ηξερε Να Κλαίει» θα γυριστεί εξολοκλήρου στην Ικαρία, ενώ η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από ένα τεστ που θα περάσει ένα ελληνικό νησί προκειμένου να μελετηθεί αν είναι ικανό για... επενδύσεις.

Dreamisland

Σκηνοθεσία: Σοφία Παπαχρήστου / Σενάριο: Σοφία Παπαχρήστου Παραγωγή: Αντιγόνη Γαβριατοπούλου – A & G Films Media Entertainment LTD / Ποσό προέγκρισης χρηματοδότησης (επανασυγγραφή σεναρίου): 6.000 €

Όταν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να πουλήσει ένα μικρό νησί, οι νησιώτες ξεκινούν αντίσταση για να σώσουν τον τόπο τους. Για να το πετύχουν πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ FLIX.GR:

Η ΕΣΠΕΚ παρεμβαίνει στις εξελίξεις στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
«Κρύβει κάτι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου;» αναρωτιέται ο ΣΑΠΟΕ
Οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου απαντούν στην επιστολή παραίτησης του Γιάννη Λεοντάρη

ADVERTISING

SHARE: