Το πρώτο μιούζικαλ της Pixar είναι μια γιορτή για τη Μέρα των Νεκρών

Το "Coco", το πρώτο μιούζικαλ των Disney-Pixar είναι αφιερωμένο στη μεξικανική κουλτούρα και την Μέρα των Νεκρών

Η «Coco», σε σκηνοθεσία Lee Unkrich (Toy Story 3), αφηγείται την ιστορία του Miguel, ενός αγοριού που ζει για τη μουσική, η οποία ωστόσο, απαγορεύεται στο σπίτι του.

Είδωλό του Miguel είναι ο θρυλικός κιθαρίστας Ernesto de la Cruz. Όταν ανακαλύπτει και παίζει την κιθάρα του de la Cruz, ο Miguel μεταφέρεται στη Χώρα των Νεκρών, όπου συναντά τον ήρωά του, ένα γοητευτικό απατεώνα ονόματι Hector (η φωνή ανήκει στον υπέροχο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ) και τους προγόνους του.

Το «Coco», το πρώτο μιούζικαλ της Disney/Pixar είναι αφιερωμένο στη μεξικανική κουλτούρα και την Μέρα των Νεκρών και όπως αναφέρει το TVXS , είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η εταιρεία κάνει focus και προωθεί μία διαφορετική κουλτούρα -εν προκειμένω τη μεξικανική.

Η «Μέρα των Νεκρών» είναι μια από τις μεγαλύτερες παραδόσεις της χώρας που εορτάζεται δύο ημέρες, την 1η Νοεμβρίου που είναι για τα νεκρά παιδιά και τα βρέφη (ονομάζεται αλλιώς και μέρα των Αθώων ή μέρα των Αγγέλων) και την 2η Νοεμβρίου που είναι για τους ενήλικες.

Τότε είναι που επιστρέφουν οι νεκροί στη γη και τα αγαπημένα τους πρόσωπα τους υποδέχονται με κεράσματα, δώρα και γλυκίσματα.

Το «Coco» θα κυκλοφορήσει στις 22 Νοεμβρίου. Απολαύστε το καταπληκτικό του πρώτο teaser:

Πηγή: TVXS

ADVERTISING

SHARE: