Game of Thrones: Ένας κόσμος, που κινείται με δηλητήριο

Game of Thrones: Ένας κόσμος, που κινείται με δηλητήριο

Τα δηλητήρια ως φονικό όπλο στο Game of Thrones και ο ρόλος που έχουν παίξει στην πλοκή. Περιγράφει ο Όμπερυν Μαρτέλ. ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS (Vid+Pics)

ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS!

Σε έναν κόσμο δολοφονιών, προδοσίας και απροσδόκητων θανάτων, σε ένα σύμπαν με βασικό μότο “όλοι οι άνδρες πρέπει να πεθάνουν”, δεν είναι καθόλου περίεργο που κυριαρχεί το δηλητήριο.

Για να είμαστε ακριβείς, οι φόνοι με δηλητήριο. Ένας τρόπος δολοφονίας, που χαρακτηρίζεται γυναικείος, αλλά στο Game of Thrones, μια χαρά το χρησιμοποιούν και οι άνδρες (τιμή και δόξα στον Όμπερυν Μαρτέλ).

Αφορμή γι' αυτή τη σκέψη, ήταν φυσικά το τελευταίο επεισόδιο του 5ου κύκλου, το οποίο πέρα από το Shame Walk και το μέλλον του Σνόου, είχε και πολλές άλλες μεγάλες σκηνές, όχι μόνο εξαιτίας του σοκ που προκάλεσαν, αλλά και επειδή περιπλέκουν πολύ την εξέλιξη της ιστορίας.

Game of Thrones: Ένας κόσμος, που κινείται με δηλητήριο

Μια από αυτές, είναι φυσικά το “περίεργο” φιλί της Ελάρια Σαντ (χήρας Όμπερυν), στη Μυρσέλλα. Ο αποχαιρετισμός δεν ήταν τόσο αθώος, καθώς το φιλί περιείχε δηλητήριο. Η Μυρσέλλα, πέθανε στα χέρια του θείου μπαμπά (διαβάστε το όπως θέλετε), Τζέιμι και στον επόμενο κύκλο θα γίνει μεγάλος χαμός να το θυμηθείτε.

Αυτός ο φόνος με δηλητήριο, με πήγε πίσω στο πώς ξεκίνησαν όλα στο GoT (εννοώ στα τηλεοπτικά επεισόδια. Ας μην ανοίξουμε τώρα τη συζήτηση για τη Βαλύρια και τον Αίγκον τον Κατακτητή).

Ο Ρόμπερτ Μπαράθηον, πηγαίνει στο Βορρά για να προτείνει στον Νεντ Σταρκ να γίνει το Χέρι του Βασιλιά. Το προηγούμενο Χέρι, ο Τζον Άρρυν, έχει δηλητηριαστεί από τη σύζυγό του Λαΐσα, μετά από προτροπή του Μικροδάχτυλου. Ο Μέιστερ Παϊσέλ, τον αφήνει να πεθάνει, καθώς ο Τζον είχε αρχίσει έρευνες σχετικά με το αν τα παιδιά του Ρόμπερτ, είναι πράγματι δικά του. Το δηλητήριο που τον σκότωσε ήταν τα Δάκρυα του Λυς.

Game of Thrones: Ένας κόσμος, που κινείται με δηλητήριο

Η σημασία αυτού του θανάτου είναι κομβική, καθώς οδήγησε τον Νεντ στο Κινγκς Λάντινγκ, με στόχο να ερευνήσει το φόνο. Έφτασε να ψάχνει και αυτός για τα παιδιά του Ρόμπερτ, με αποτέλεσμα να εκτελεστεί και να αρχίσει έτσι ο πόλεμος Βορρά-Νότου.

Τη Μελισσάνδρη μην την κλαις

Δηλητήριο όμως χρησιμοποιήθηκε και για να κατανοήσουμε και να γνωρίσουμε τη δύναμη της Κόκκινης Ιέρειας. Στους πρώτους κύκλους ο Μέιστερ του Στάννις προσπάθησε να τη δηλητηριάσει.

Game of Thrones: Ένας κόσμος, που κινείται με δηλητήριο

Η Μελισσάνδρη ήπιε μαζί του το δηλητήριο. Ο παππούς μας άφησε χρόνους, αλλά η ίδια, όντας γερό ποτήρι, ζει και βασιλεύει και θα μας θάψει όλους στο χιόνι (συγγνώμη Τζον).

Και τώρα η στιγμή που όλοι περιμέναμε.....

Game of Thrones: Ένας κόσμος, που κινείται με δηλητήριο

Έχουμε κατηγορήσει, τον Μάρτιν για τις δολοφονίες, βασικών ηρώων, αλλά αυτή ήταν μια καλή αποζημίωση για όλους μας.

Ο Τζόφρι, νεκρός στο γάμο του, από τι άλλο; Από δηλητήριο. Μάλλον από τον “Στραγγαλιστή”. Η σκηνή με το κρασί, όπου εξευτελίζει τον Τύριον, ολοκληρώθηκε με τον ίδιο να πιάνει το λαιμό του και να πεθαίνει μπροστά στα μάτια της Σέρσεϊ. Από το κολιέ της Σάνσα, έλειπε ένα πετράδι, ωστόσο και η γιαγιά Ολλένα τον Ταϊρέλ, φαίνεται να έβαλε το χεράκι της σε σκηνοθεσία Μικροδάχτυλου.

Μπορεί τα παραπάνω να φτάνουν, για να αποδειχθεί ότι το GoT είναι ένας δηλητηριώδης κόσμος, αλλά θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε έναν από τους καλύτερους και πιο επικίνδυνους χαρακτήρες που εμφανίστηκαν ποτέ στο GoT.

Game of Thrones: Ένας κόσμος, που κινείται με δηλητήριο

Ο Όμπερυν Μαρτέλ, ένας από τους πιο κουλ χαρακτήρες που εμφανίστηκαν ποτέ σε οθόνη, βουτάει τα όπλα του στο δηλητήριο. Μας έδωσε μια μεγάλη μάχη και ουσιαστικά μας πρόσφερε και το Βουνό σε νέα έκδοση, που μάλλον θα απολαύσουμε την επόμενη χρονιά.

Ένα μεγάλο επεισόδιο, σαν το 10ο της φετινής σεζόν, δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει έναν φόνο με χρήση δηλητηρίου. Και αυτός ο φόνος έπρεπε να γίνει, από έναν Μαρτέλ. Άλλωστε, ο Όμπερυν ήθελε να σκοτώσει το Βουνό για να εκδικηθεί το φόνο της αδερφής του και των παιδιών της (You Rape her, You killed her, You killed her children). Εφόσον το Βουνό παραμένει εν ζωή, κάποιος άλλος θα έπρεπε να θυσιαστεί.

Το δηλητήριο, σε αυτή την περίπτωση, έφερε ισορροπία, που φυσικά θα οδηγήσει στο χάος.

Τα γνωστότερα δηλητήρια του GOT

Long Farewell: Δηλητήριο από το Ασάι. Χρειάζεται αρκετό χρόνο για να δράσει, αλλά είναι πολύ ισχυρό. Μια σταγόνα στο δέρμα και μετά ακολουθεί ναυτία, αιμοραγία από τη μύτη και θάνατος. Η Τύεν δηλητηρίασε με αυτό τον Μπρον, αλλά του έδωσε το αντίδοτο. Η Ελάρια δηλητηρίασε με αυτό τη Μυρσέλλα και την αποχαιρέτισε για πάντα.

The Strangler: Σύμφωνα με τον Όμπερυν, “αν το ανακατέψεις με κρασί, αυτός που θα το πιει θα νιώσει τον λαιμό του να σγίγγει. Το πρόσωπό του θα γίνει μοβ και σε λίγο θα πεθάνει”.

Τζόφρι, κλαίμε όλοι.

Πρόκειται για σπάνιο και θανατηφόρο δηλητήριο. Αυτός που θα το καταπιεί σε λίγα λεπτά, δεν μπορεί να αναπνεύσει και πεθαίνει από ασφυξία. Από τα θύματά ξεχωρίζουν ο Μέιστερ Κρέσσεν, που προσπάθησε να δηλητηριάσει τη Μελισσάνδρη και πέθανε ο ίδιος και φυσικά ο Τζόφρι Μπαράθηον που δολοφονήθηκε στο γάμο του.

Tears of Lys: Πάλι μας διαφωτίζει ο μέγας δηλητηριαστείς Όμπερυν. "Είναι ένα σπάνιο και ακριβό δηλητήριο. Καθαρό, άγευστο και άοσμο. Το αναμιγνύεις με νερό ή κρασί και τρώει τα σωθικά του θύματος. Όποιος το πιει πεθαίνει με φρικτούς πόνους, κάτι όχι περίεργο για ηλικιωμένους. Ιδανικό για ανυπόμονους κληρονόμους".

Γνωστότερο θύμα του είναι ο Τζον Άρρυν

Essence of Nightshade. Πρόκειται για ουσία που καταπραΰνει τον πόνο και οδηγεί σε γλυκό ύπνο. Αν δοθεί σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο. Μια σταγόνα στο γάλα, ηρεμεί τα νεύρα. Με τρεις σταγόνες κοιμάσαι. Με δέκα πάλι κοιμάσαι, αλλά για πάντα.

Δεν υπάρχουν γνωστά θύματα στο GoT. Έχουμε σπαθιά, τσεκούρια, φλόγες, κρεμάλες, δεν θα σκοτώνονται όλοι από δηλητήριο.

Wolfsbane: Πρόκειται για επικίνδυνο δηλητήριο, από το φυτό με το αντίστοιχο όνομα. Βέλη βουτηγμένα σε αυτό οδηγούν σε γρήγορο θάνατο. Ο Τζάκεν Χ'Γκαρ σκότωσε τον σερ Άμορι Λορτς με ένα τέτοιο βέλος. Έχει μια ιδιαίτερη μυρωδιά

Widow's Blood: Και πάλι μαθαίνουμε μπαλίτσα και δηλητήρια από τον Όμπερυν Μαρτέλ. "Προκαλεί δυσλειτουργία στα έντερα και στην ουροδόχο κύστη. Το θύμα πνίγεται στα δηλητήριά του με αποτέλεσμα έναν αργό και επώδυνο θάνατο".

Basilisk's Blood: Αυτό το δηλητήριο δεν θα μας το περιγράψει ο Όμπερυν Μαρτέλ. Δηλητηριώδες χιούμορ. Πάλι ο Όμπερυν θα μας το περιγράψει. Ήταν πολυλογάς ο μακαρίτης.

"Αν το το αναμείξεις με φαγητό, μυρίζει υπέροχα, αλλά όποιος το φάει -άνθρωπος ή ζώο- τρελαίνεται. Ακόμα και ένα ποντίκι μπορεί να επιτεθεί σε λιοντάρι”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Game of Thrones
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Poison

ADVERTISING

SHARE: