Μεν και Δεν: Πόσα χρήματα έπαιρνε το Τερεζουλίνι;

Μεν και Δεν: Πόσα χρήματα έπαιρνε το Τερεζουλίνι;

Πόσο πληρωνόταν η Τερέζ Δάγκα, κατά κόσμον Πατσαβούρα Κουρή για τη συμμετοχή της στη θρυλική σειρά 24 χρόνια πριν; Η ηθοποιός Άννα Κουρή δίνει την απάντηση (vids)

Η Τερέζ Δάγκα, μοναδική απόγονος της γνωστής οικογενείας του Διονύση και της Βάνας Δάγκα, στην ιδιαίτερα επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Μεν και Δεν”, δεν ήταν παρά ένα μικρό υπερπροστατευμένο σκυλάκι με βασικό ρόλο στο πρόγραμμα. Το μαλτεζάκι υπήρξε πιστός σύντροφος της Άννας Κουρή, που υποδυόταν την Βάνα Δάγκα στην πρώτη μεγάλη επιτυχία του Χάρη Ρώμα στην τηλεόραση στις αρχές του ’90. Σήμερα, η ηθοποιός αποκαλύπτει πως η σκυλίτσα της, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Πατσαβούρα, πληρωνόταν κανονικά για τη συμμετοχή της στη σειρά και μάλιστα τη δεύτερη σεζόν πήρε αύξηση.

“Βέβαια έπαιρνε μεροκάματο. Τον πρώτο χρόνο, έπαιρνε 10.000 δραχμές και το δεύτερο έπαιρνε 20.000 δραχμές” ανέφερε στην εκπομπή του Epsilon, La Biri Biri, η Άννα Κουρή για την Τερέζ. “Και επειδή δεν μπορούσαν να μου τα δίνουν ‘μαύρα’ φυσικά, τα έκοβαν στο δικό μου δελτίο, οπότε έπαιρνε και ΙΚΑ. Βέβαια δεν μπόρεσε να το χρησιμοποιήσει…” πρόσθεσε.

Αν παρατηρήσει κανείς του τίτλους έναρξης της σειράς, θα δει πως μετά τους τέσσερις πρωταγωνιστές – Χάρη Ρώμα, Στέλιο Μάινα, Τζόις Ευείδη και Άννα Κουρή – αναγράφεται και το όνομα της σκυλίτσας, Πατσαβούρας Κουρή.

Η κωμική σειρά “Μεν και Δεν” έκανε πρεμιέρα το 1993 και προβλήθηκε για τρεις συνεχόμενες σεζόν ως και το 1996 από τον ΑΝΤ1. Το σενάριο της υπέγραφαν οι Άννα Χατζησοφιά και Χάρης Ρώμας.

Best Of – Βάνα και Τερέζ Δάγκα

Κατά το αρχικό σενάριο και στην πρεμιέρα της σειράς, ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Διονύσης Δάγκας ονομαζόταν Διονύσης Γάγκας. Το όνομα αντικαταστάθηκε από το δέκατο επεισόδιο της σειράς και έπειτα, ενώ άλλαξε και με voice over στα στα επεισόδια 2, 3, 4, 6, 7 και 9, καθώς πριν την προβολή τους είχε προλάβει να ηχογραφηθεί το νέο επίθετο σε αυτά. Το αρχικό όνομα, ακούγεται μόνο στα επεισόδια 1, 5, 8 και 10. Επίσης, σε όλη τη διάρκεια της σειράς, με εξαίρεση το επεισόδιο 1 «Μοιραία συνάντηση», ο Διονύσης και η Βάνα αναφέρονται στους τελικούς τίτλους των επεισοδίων ως «το ζεύγος Δάγκα».

Best Of – Διονύσης Δάγκας

Για τους τίτλους αρχής, η Τζόις Ευείδη είχε επιλέξει το κομμάτι της Ίμα Σουμάκ «Μαλάμπο Νο.1», το οποίο μάλιστα είχε συνοδεύσει τα αρχικά τηλεοπτικά διαφημιστικά της σειράς το καλοκαίρι του 1993, πριν την πρεμιέρα. Το κανάλι προσπάθησε τότε να αποκτήσει τα δικαιώματά του, αλλά επειδή ήταν πάρα πολύ ακριβά, αρκέστηκε σε μια διασκευή του τραγουδιού, στην οποία τραγούδησε η Λία Βίσση. Παραδόξως όμως, το αυθεντικό τραγούδι της Σουμάκ ακούγεται κανονικά, και για άγνωστους λόγους, στους τίτλους έναρξης του 5ου επεισοδίου.

Best Of – Τίμος Σταμάτης

Την οργάνωση παραγωγής ανέλαβε εξ αρχής και σε όλη τη διάρκεια η Φρόσω Ράλλη, η οποία κατά την έναρξη της προετοιμασίας της σειράς, στα μέσα του 1992, ήταν σε χρονική στιγμή τεράστιας επιτυχίας με τους Απαράδεκτους (Σεπτέμβριος 1991 – Ιανουάριος 1993, επίσης σε παραγωγή των Studio ATA), που ήταν η πρώτη δική της παραγωγή στη νεοσύστατη τότε ιδιωτική τηλεόραση.

Κατά συνέπεια, επιζητούσε τότε τη δημιουργία ενός νέου κωμικού σίριαλ με αντίστοιχα μεγάλη κοινωνική απήχηση, το οποίο θα συνέχιζε και μελλοντικά την επιχειρηματική της επιτυχία στον τηλεοπτικό χώρο – καθώς μάλιστα η Φρόσω Ράλλη υπήρξε, εκτός από παραγωγός, και μέτοχος της εταιρείας παραγωγής «Studio ATA» έως το 2005.

Best Of – Νανά Σταμάτη

Οι αρχικοί ηθοποιοί που είχαν επιλεγεί για τους ρόλους του Τίμου και της Νανάς Σταμάτη ήταν ο Χρήστος Ευθυμίου και η Κατερίνα Πετούση, τους οποίους είδε διαλέξει ο ίδιος ο Χάρης Ρώμας. Ωστόσο, όταν ξεκίνησαν τα πρώτα γυρίσματα, το καλοκαίρι του 1992, και οι συντελεστές του καναλιού είδαν το πρώτο επεισόδιο σε δοκιμαστική προβολή, δεν ικανοποιήθηκαν από την επιλογή των ηθοποιών για το ζεύγος Σταμάτη, καθώς θεώρησαν ότι δεν ταίριαζαν με τους ρόλους, και έδωσαν εντολή να γίνει ακρόαση (οντισιόν), από την οποία επέλεξαν τον Στέλιο Μάινα και την Τζόις Ευείδη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ WIKIPEDIA

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα