Αρλέτα: Τραγούδια και ιστορίες της ζωής της στο Ραδιόφωνο 24/7

ΗΡΩΔΕΙΟ.ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ .ΑΡΛΕΤΑ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΗΡΩΔΕΙΟ.ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ .ΑΡΛΕΤΑ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI

Στην αγαπημένη τραγουδοποιό και ερμηνεύτρια Αρλέτα είναι αφιερωμένη η σημερινή εκπομπή "Το Soundtrack της νυχτιάς" με τον Χρήστο Παπαμιχάλη, στο Ραδιόφωνο 24/7

Στη ζωή και την μουσική πορεία της Αρλέτας, που έφυγε από τη ζωή, είναι αφιερωμένη η αποψινή εκπομπή "το Soundtrack της νυχτιάς", στο Ραδιόφωνο 24/7. Ο Χρήστος Παπαμιχάλης θα μας ταξιδέψει στους σημαντικότερους μουσικούς και όχι μόνο σταθμούς της ζωής της αγαπημένης ερμηνεύτριας, από τότε που σε ηλικία 19 ετών τραγούδησε Σπανό - Παπαστεφάνου, έως την τελευταία της ηχογράφηση, το 2015, όταν ερμήνευσε τα "Ήσυχα βράδια" στη συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου, στο Ηρώδειο.

Η Αρλέτα, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Αργυρώ-Νικολέτα Τσάπρα, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Ξεκίνησε τη δισκογραφική της καριέρα την δεκαετία του 1960, συμμετέχοντας στο λεγόμενο νέο κύμα της ελληνικής μουσικής. Στα πρώτα της δισκογραφικά βήματα συνεργάστηκε με αρκετούς γνωστούς συνθέτες, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκις, και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το 1981 ηχογράφησε τον πρώτο δίσκο με δικό της υλικό (Ένα Καπέλο με Τραγούδια). Το 1984 και το 1985 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια που της έγραψαν ο συνθέτης Λάκης Παπαδόπουλος και η στιχουργός Μαριανίνα Κριεζή στους δίσκους Περίπου και Τσάι Γιασεμιού.

Κάποιες από τις επιτυχίες της είναι τα: "Μια Φορά Θυμάμαι", "Τα Μικρά Παιδιά", "Το Λέει Και Το Τραγούδι", "Ο Λύκος", "Το Τραγούδι Της Δραχμής", "Καφενείο", "Σερενάτα", "Έρχεται Κρύο", "Τσάι Γιασεμιού", "Τα Ήσυχα Βράδια", "Batida de Coco", "Μπαρ το Ναυάγιο", "Λεωφορείο το 2". Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Από πού πάνε για την Άνοιξη» με κείμενα, στίχους, σχέδια και ζωγραφιές της. (Εκδόσεις «Καστανιώτη»).

Η μουσική της έτυχε ιδιαίτερης επιτυχίας σε μπουάτ των Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέθανε η Αρλέτα

Αρλέτα: Τα σπουδαιότερα τραγούδια που μας αφήνει

ADVERTISING

SHARE: