Η Σαβίνα Γιαννάτου στην εκπομπή 'Πεζοί στον Αέρα' στο Ραδιόφωνο 24/7

NDP

Προσκεκλημένη για μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή "Πεζοί στον Αέρα" στο Ραδιόφωνο 24/7 είναι σήμερα η τραγουδίστρια και συνθέτης Σαβίνα Γιαννάτου

Σήμερα, στην εκπομπή Πεζοί στον Αέρα (17:00-18:00), η Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και η Φωτεινή Λαμπρίδη, στο Ραδιόφωνο 24/7, φιλοξενούν τη Σαβίνα Γιαννάτου.

Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία της το 1979 και δύο χρόνια αργότερα συμμετείχε στην ηχογράφηση του δίσκου Εδώ Λιλιπούπολη. Ακολούθησαν δέκα προσωπικοί δίσκοι, με συνθέσεις καταξιωμένων συνθετών όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, η Λένα Πλάτωνος και ο Νίκος Κυπουργός, καθώς και δεκάδες συμμετοχές σε δίσκους της Λένας Πλάτωνος, του Νίκου Μαμαγκάκη, του Δημήτρη Μαραγκόπουλου και του Δημήτρη Λάγιου.

Από το 1995 συνεργάζεται με το συγκρότημα Primavera en Salonico, ερμηνεύοντας διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών της Ελλάδας και της Μεσογείου. Σταδιακά, επέκτεινε τις φωνητικές δεξιότητές της για να χρωματίζει τις ερμηνείες της με εντυπωσιακούς λαρυγγισμούς.

Η Σαβίνα Γιαννάτου είναι επίσης συνθέτης μουσικής για το θέατρο, το χοροθέατρο και την τέχνη του video-art. Συμμετέχει επιλεκτικά σε διάφορα εργαστήρια, διδάσκοντας φωνητικό αυτοσχεδιασμό σε ηθοποιούς και μουσικούς, ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τη δισκογραφική εταιρεία ECM.

ADVERTISING

SHARE: