Όσα δεν ξέρεις για το Game of Thrones: Αληθινοί λύκοι, πορνοστάρ και ένα αντίο

default image

Όλα όσα δεν ξέρεις για το αγαπημένο ανά την υφήλιο show, Game of Thrones. Όχι, εδώ δεν θα βρεις Spoilers για την πέμπτη σεζόν, αλλά θα ψηφίσεις πώς θέλεις να τελειώσει η ιστορία (Pics+Vids)

Τίποτα δεν είναι αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο στο Game of Thrones. Και πώς να είναι άλλωστε, όταν ούτε ο ίδιος ο George R.R. Martin ξέρει πώς θα τελειώσει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμα κι αν κάποιοι ηθοποιοί ήταν ακόμη άσημοι όταν μπήκαν στη σειρά, μέσα σε λίγους μήνες απέκτησαν τέτοια φήμη που όλοι πλέον σκαλίζουν το παρελθόν τους.

Όσο κυλάνε οι σεζόν, τόσα νέα στοιχεία βγαίνουν στη φόρα για τους ιθύνοντες, τους πρωταγωνιστές και τα παρασκηνιακά σκηνικά που λαμβάνουν χώρα μπρος και πίσω από τις κάμερες.

Εδώ και πέντε χρόνια άλλωστε η ΗΒΟ έχει θησαυρίσει και σαφέστατα σκοπεύει να συνεχίσει να επενδύει στη σειρά και για το άμεσο μέλλον.

*To Game of Thrones προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα, ταυτόχρονα με την Αμερική, στα κανάλια Novacinema, με την prime time προβολή του επεισοδίου κάθε Δευτέρα στις 22.00. Με τον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+ δε χρειάζεται καν να ξενυχτίσεις. Γράψε το επεισόδιο και απόλαυσε το με τον πρωινό σου καφέ.

Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά στοιχεία που ενδεχομένως, πολλοί δεν γνώριζαν μέχρι τώρα

Ο King Joffrey δεν είναι πια ηθοποιός

Ο Jack Gleeson ήταν ο μισητός King Joffrey. Για την ακρίβεια, με τα χρόνια έγινε ένας από τους πιο μισητούς χαρακτήρες που έχουν περάσει από την τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Πράγμα που αποδεικνύει πως είναι ταλαντούχος ηθοποιός. Παρόλα αυτά, ο ίδιος αποφάσισε να αφήσει για την ώρα την υποκριτική και να ασχοληθεί με την ακαδημαϊκή του καριέρα. Για την ακρίβεια σπουδάζει Θεολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου.

Η Sansa υιοθέτησε τον “λύκο” της

 Η Sophie Turner, που υποδύεται τη Sansa Stark, αποφάσισε να υιοθετήσει το λύκο της από τη σειρά, τη Lady, ένα λευκό λυκόσκυλο, που ονομάζεται στην πραγματικότητα Zunni.

 

“Όταν ολοκληρώθηκε ο ρόλος της ζήτησα να την πάρω μαζί μου, γιατί δέθηκα πολύ μαζί της. Έτσι, την υιοθέτησα. Την αγαπώ πολύ. Από μικρή ήθελα να έχω σκύλο”, δήλωσε η ηθοποιός για το συμπαθέστατο λυκόσκυλο, που στη σειρά έχει σκοτωθεί.

Φρενίτιδα Game of Thrones και στα βαφτίσια

 

Μόνο το 2013 είχαμε 1.135 βαφτίσεις στις ΗΠΑ με το όνομα Arya, 241 Khaleesi, 67 Daenarys και 15 Theon.

Μιλάμε για πολλά λεφτά

Αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε επεισόδιο κοστίζει 6 εκατομμύρια δολάρια.

H σειρά που έχει πέσει “θύμα πειρατείας” όσο καμία άλλη

Πάνω από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κατεβάσει παράνομα έστω από μία φορά κάποιο επεισόδιο μόνο της πέμπτης σεζόν του Game of Thrones. 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι κατέβασαν το πρώτο επεισόδιο στις 12 Απριλίου, σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Πρόκειται για τη σειρά που έχει πέσει “θύμα πειρατείας” όσο καμία άλλη στην ιστορία, ενώ είναι το τηλεοπτικό show με τις περισσότερες αναζητήσεις στη μηχανή της Google.

Οι ηθοποιοί που ξεκίνησαν από το πορνό

 

Μιλάμε για την Shae του Tyrion, τη Sibel Kekilli αλλά και για τις Jessica Jenson, Samantha Bentley και την Aeyn Walker.

Η γλώσσα των Dothraki

Τα Dothraki είναι μια γλώσσα που δημιουργήθηκε από γλωσσολόγους που βασίστηκαν στα βιβλία του George R.R. Martin, αποκλειστικά για το show.

Οι υπεύθυνοι της σειράς έφτιαξαν 3000 λέξεις που προέρχονται από μια μείξη Τουρκικών, Ρωσικών, Εσθονικών και Σουαχίλι.

Οι χώρες των γυρισμάτων

Η σειρά έχει γυριστεί στις ΗΠΑ, στην Κροατία, στο Μαρόκο, στη Μάλτα, στην Ιρλανδία, την Ισλανδία, τη Σκωτία και την Ισπανία.

Ο George R.R. Martin δεν ξέρει πώς τελειώνει η σειρά

Ο ίδιος ακόμα γράφει τα βιβλία. Το σενάριο έχει αρχίσει να διαφοροποιείται σε σχέση με τα βιβλία.

 

Ο Martin πάντως έχει δώσει κάποια στοιχεία στην παραγωγή για το πώς σκέφτεται περίπου να τελειώσει τη σειρά, σε περίπτωση που πεθάνει πριν ολοκληρωθούν όλοι οι κύκλοι.

Οι στρατιώτες της Νυχτερινής Φρουράς είναι και οι Άσπιλοι

 

Για οικονομία χρήματος και ώστε να μην ψάχνουν παραπάνω άτομα, οι κομπάρσοι που αποτελούν τους στρατιώτες που βρίσκονται στο Τείχος ή στους στρατούς του Μπόλτον και του Μπαράθιον είναι ταυτόχρονα και Άσπιλοι στην Μίριν.

Ο Τάιγουιν έμαθε από θαυμαστή ότι θα πεθάνει

Ο Charles Dance δεν ήξερε την κατάληξη του από τα βιβλία και χρειάστηκε να τον πλησιάσει ένας θαυμαστής που του είπε ότι έχει μια φοβερή σκηνή που πεθαίνει. Από τότε άρχισε να προετοιμάζεται και κάθε φορά που του ερχόταν το σενάριο πήγαινε στο τέλος να δει αν πέθανε.

H εναλλακτική Khaleesi

 

Η Emilia Clarke πήρε τελικά τον ρόλο, ωστόσο η πρώτη προτεινόμενη ήταν η Tamzin Merchant που έπαιζε την Catherine Howard στο Tudors.

Η κληρονομιά του Chaplin

 

Η γυναίκα που αποπλάνησε τον Robb Stark, είναι η Oona Chaplin, εγγονή του Charlie Chaplin.

Τα άγνωστα αδέρφια

Ο Alfie Allen, Theon Greyjoy, είναι αδερφός της Βρετανής τραγουδίστριας, Lily Allen.

 

Πώς θες να τελειώσει το Game of Thrones:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα