“Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ”

default image

Στην Ακαδημία Πλάτωνος, σ' έναν καινούργιο Πολιτιστικό χώρο Τέχνης και Πολιτισμού, Παρασκευή δόθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ"

Το έργο βασίζεται στις θεωρητικές αρχές του “αντιθεάτρου” είναι κοινωνικοπολιτικό και πραγματεύεται τις σχέσεις υποτέλειας και εξάρτησης , την επιθυμία για κατοχή και κυριαρχία, κυρίως όμως στην συνέπειά τους σε θέματα ερωτικά.

Στην Βρέμη, μια σαραντάρα μητέρα, σχεδιάστρια μόδας, αναγνωρισμένη επαγγελματικά, ερωτεύεται μια νεαρή γυναίκα άκρως υπολογίστρια που γίνεται μοντέλο.

Ο τρόπος που η Πέτρα Φον Καντ διαχειρίζεται τις σχέσεις της (οικογενειακές, προσωπικές, επαγγελματικές) είναι ιδιοκτησιακός.

Μέσα από τον καταλυτικό ομοφυλοφιλικό της έρωτα, οδηγείται σε ηθική παρακμή, πράγμα που την φέρνει αντιμέτωπη με τον εγωκεντρισμό της και την εξουσία που ασκεί στην ανθρώπινη υπόσταση. Τελικά με τα πικρά της δάκρυα γίνεται η κάθαρση.

Οι μουσικές επιλογές, ο υπέροχος φωτισμός, η μεγάλη σκηνή και οι ικανοί ερμηνευτές έδωσαν μια αξιόλογη παράσταση την οποία χειροκρότησαν θερμά οι φίλοι του θεάτρου.

Συντελεστές

Μετάφραση: Στέλιος Παυλίδης

Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Νίκος Καραγεώργος

Σκηνικά: Αμαλία Θεοδωροπούλου

Κοστούμι: Αμίνα Χακίμ

Φωτισμός: Γιώργος Σπηλιόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Ιατρόπουλος

Παίζουν

Αθηνά Τσιλύρα

Ειρήνη Ράπτη

Εύη Κολιούλη

Κατερίνα Σιώζου

Φαίη Τζήμα

Καρολίνα Κάρτερ

‘Αννα Ρουμπούλια

Δομνίκη Μητροπούλου

Παραστάσεις:

Πεμ. 21.15

Παρ. 21.15 και 24.00

Σαβ. 21.15

Κυρ. 20.00

Τιμές εισιτηρίων 15€

Διάρκεια 100′

Θέατρο “Ακαδήμεια”

Μαραθωνομάχων 8, Κολωνός

Ακαδημία Πλάτωνος

Τηλ. 210-5125600

Επιμέλεια κειμένου: Χαρά Κιούση

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα