Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα πλαισιώνονται μουσικά από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου

Μία σειρά από δράσεις σε σχολεία και γειτονιές της Αθήνας, με ανάγνωση ποίησης από νέους ποιητές αλλά και από το κοινό, καθώς και ανοιχτό σεμινάριο ποίησης, έχει ετοιμάσει και θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων την ερχόμενη Τρίτη 21 Μαρτίου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Οι δράσεις με τίτλο "Η ποίηση είναι παντού. Γίνε για μία μέρα ποιητής" θα πλαισιώνονται μουσικά από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Επίσης, όλοι οι δημότες της Αθήνας, αλλά και οι επισκέπτες της, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να στείλουν στη σελίδα του Δήμου Αθηναίων στο facebook, το ποίημα που αγαπούν, δικό τους ή άλλου ποιητή, και να το διαβάσουν εάν θέλουν ή ίδιοι οι ποιητές που μετέχουν στη διοργάνωση.

Ανάμεσα στους νέους ποιητές που θα συμμετάσχουν είναι ο Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, η Λένα Καλλέργη, ο Μάκης Μαλαφέκας, η Μαρία Πατακιά, ο Ορφέας Απέργης, ο Στάθης Ιντζές, η Πέρσα Κουμούτση, ο Πέτρος Πολυμένης, η Πελαγία Φυτοπούλου, η Μάριον Χωρεάνθη, η Μαρία Κουλούρη, η Ελευθερία Κυρίτση, η Ασημίνα Ξηρογιάννη, κ.ά.

(Φωτογραφία: AP Images / Matt Rourke, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: