Επιστρέφει τον Ιούλιο το σχολείο αρχαίου δράματος 'Λύκειο Επιδαύρου'

Επιστρέφει τον Ιούλιο το σχολείο αρχαίου δράματος 'Λύκειο Επιδαύρου'

Το Λύκειo Επιδαύρου είναι ένα διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος και υλοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Με στόχο την έρευνα του αρχαίου δράματος (τραγωδία, κωμωδία, σατυρικό δράμα) σε βιωματικό επίπεδο, η οποία θα περιλαμβάνει διαφορετικές καλλιτεχνικές “σχολές”, αισθητικές τάσεις και προσεγγίσεις, το Λύκειο Επιδαύρου θα ανοίξει και εφέτος τις πύλες του για σπουδαστές, από τις 4 έως τις 19 Ιουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής έως τις 15 Απριλίου στην ιστοσελίδα του λυκείου.

O καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος όρισε το νεοσύστατο λύκειο ως ένα διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος που λαμβάνει χώρα στην περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου/Δήμου Ασκληπιείου.

Το διεθνές αυτό σχολείο απευθύνεται σε σπουδαστές Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών με κατεύθυνση θεατρικής πρακτικής, σπουδαστές Ακαδημιών Θεάτρου και Δραματικών Σχολών και σε απόφοιτους έως δύο έτη.

Επιστρέφει τον Ιούλιο το σχολείο αρχαίου δράματος 'Λύκειο Επιδαύρου'

Οι διδάσκοντες

Το πρόγραμμα σπουδών, με θεματική για το 2017 "Η έλευση του ξένου" περιλαμβάνει μαθήματα, που θα πραγματοποιούνται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους και σε σχέση με τα μνημεία της περιοχής, τα οποία θα παράσχουν βιωματική γνώση, την εμπειρία του ανοιχτού χώρου και θα διευρύνουν το πεδίο της έρευνας γύρω από συγκεκριμένες εκφραστικές τεχνικές και εργαλεία σκηνικής παρουσίας.

Αυτό είναι και το βασικό κριτήριο για την επιλογή των προσκεκλημένων καθηγητών. Ανάμεσα τους ο διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένος Ρώσος σκηνοθέτης και καθηγητής Αντολφ Σαπίρο, ο σκηνοθέτης Φιλίπ Ζαρίλι, γνωστός ερμηνευτής και δάσκαλος μιας μοναδικής εκπαιδευτικής μεθόδου για ηθοποιούς, που συνδυάζει γιόγκα και ασιατικές πολεμικές τέχνες, οι Σιμόν Ακμπαριάν και Κατρίν Σάουμπ Ακμαπριάν από τους βασικούς συντελεστές του θρυλικού "Θεάτρου του Ήλιου" της Αριάν Μνουσκίν, η Ροζάλμπα Τόρες Γουερέρο, από τα βασικά μέλη των Rosas, ομάδας χορού της Αν Τερέζ ντε Κεερσμάακερ, ο ηθοποιός και δάσκαλος Ενρίκο Μποναβέρα από τους βασικούς συνεργάτες του Piccolo Teatro του Μιλάνου, η ερμηνεύτρια, ηθοποιός και σκηνοθέτις Μάρθα Φριντζήλα, ο σκηνοθέτης Σίμος Κακάλας, η ηθοποιός με μεγάλη εμπειρία στο παραδοσιακό τραγούδι Ρηνιώ Κυριαζή, η θεατρολόγος, μεταφράστρια και κριτικός Ελένη Βαροπούλου κ.ά.

Επιστρέφει τον Ιούλιο το σχολείο αρχαίου δράματος 'Λύκειο Επιδαύρου'

Το Λύκειο Επιδαύρου υλοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το κρυμμένο μυστικό της Επιδαύρου σε πλάνα που κόβουν την ανάσα

ADVERTISING

SHARE: