Ο 'Συλλέκτης' του Φόουλς στο Vault

Ο 'Συλλέκτης' του Φόουλς στο Vault

Μια επίκαιρη ιστορία τα Δευτερότριτα με τους Γιώργο Παπαπαύλου και Πολυξένη Μυλωνά

Τη μυστηριώδη ιστορία του «Συλλέκτη» του Τζον Φόουλς, ενός έργου πιο επίκαιρου από ποτέ καθώς ασχολείται με το θέμα της κακοποίησης, ανεβάζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη η θεατρική σκηνή του πολυχώρου Vault.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο νεαρός Φρέντερικ, ταπεινής καταγωγής, έχει ερωτευτεί τη Μιράντα, μια πλούσια κοπέλα, φοιτήτρια της Καλών Τεχνών. Συλλέκτης πεταλούδων, μοναχικός, ανασφαλής και κάπως αντικοινωνικός καθώς είναι, ο μόνος τρόπος που βρίσκει για να την προσεγγίσει, να την γνωρίσει και να την έχει στη ζωή του είναι αυτός της απαγωγής και φυλάκισής της. Με την οικονομική άνεση που του δίνει το μεγάλο χρηματικό ποσό που κερδίζει στο Λόττο, νοικιάζει μία απομονωμένη βίλα μακριά από το Λονδίνο της οποίας το κελάρι διαμορφώνει ειδικά στο δωμάτιο που θα κρατήσει τη Μιράντα για περίπου ένα μήνα. Σε αυτό το διάστημα οι δύο νέοι θα ζήσουν την ίδια κατάσταση (της απαγωγής και του εγκλεισμού) από μία εντελώς διαφορετική οπτική. Ο Φρέντερικ έχει στήσει ένα σχέδιο αγάπης. Η Μιράντα είναι θύμα ενός σχεδίου απαγωγής.

«Η Μιράντα δεν ερωτεύεται. Καθυποτάσσεται, κακοποιείται, φοβάται, πεθαίνει. Η αρρώστια του θύτη-''Συλλέκτη'', δεν επιτρέπει στο θύμα-''Μιράντα'' να ''ξεδιπλώσει'' οποιαδήποτε μορφή ερωτικής επιθυμίας. Το έργο συναντά αρχέγονα ένστικτα και κινείται σ 'αυτά τα επίπεδα, μέσα στα σκοτάδια του ταραγμένου νου και στη μυρωδιά του φόβου…», λέει η πρωταγωνίστρια.

Info

Δευτέρα και Τρίτη, 21:00

Μελενίκου 26, Βοτανικός, 213 0356472

Εισιτήρια: 8 ευρώ

Συντελεστές

Μετάφραση – Δραματουργική Επεξεργασία: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου

Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι

Σκηνικά- Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης

Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Δραματολόγος: Ναταλί Μηνιώτη

Μουσική Επιμέλεια: Ένκε Φεζολλάρι

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δάφνη Λιανάκη

Βοηθός Σκηνογράφου: Ανθή Παρασκευά - Βελουδογιάννη

Παραγωγή: Red Moonlight Productions

Ερμηνεύουν: Γιώργος Παπαπαύλου, Πολυξένη Μυλωνά

ADVERTISING

SHARE: