Οι πιο βαθιές εξομολογήσεις δυο αδερφών θα γίνουν στο ψυγείο

Οι πιο βαθιές εξομολογήσεις δυο αδερφών θα γίνουν στο ψυγείο

Η θεατρική παράσταση της Αμπρίλ Θαμόρα ανεβαίνει στο θέατρο 104

Πόσα πράγματα θεωρεί ένας άνθρωπος δεδομένα κατά τη διάρκεια της ζωής; Την αγάπη των γύρω του, την αέναη υποστήριξη των γονιών, το σεβασμό από τα αδέρφια, τον έρωτα που βρήκε κάποτε στο πρόσωπο κάποιου. Στο τέλος, τελος, δεν είναι λίγες οι φορές που θεωρούμε δεδομένη ακόμη και την ιδια τη ζωή. Κι αν συνέβαινε κάτι και το τέλος πλησιάζε απειλητικά; Αν μια στιγμή, μας έφερνε αντιμέτωπους με το θάνατο και ως εκ τούτου, με τη ζωή που ζήσαμε ή δεν προλάβαμε να απολαύσουμε;

Η ομάδα “Γέφυρα” παρουσιάζει στο θέατρο 104, το έργο της Αμπρίλ Θαμόρα, “Το ψυγείο – 0oC” σε σκηνοθεσία Ράνιας Νικολούλη.

Οι πιο βαθιές εξομολογήσεις δυο αδερφών θα γίνουν στο ψυγείο

Το κρεοπωλείο στο οποίο εργάζονται ο Χουάν και ο Σέλιο γίνεται στόχος ληστών ένα βράδυ Σαββάτου. Έπειτα από διαμάχη με τους ληστές καταλήγουν οι δυo τους κλειδωμένοι στο ψυγείο. Σε θερμοκρασία κοντά στο μηδέν και με το χρόνο να κυλά αντίστροφα, τα σώματά τους υπόκεινται σε μια θανατηφόρα δοκιμασία. Μια δοκιμασία που διαταράσσει τη μεταξύ τους σχέση, αλλά και την ίδια τους την ύπαρξη.

Υπάρχει άραγε διέξοδος;

Ήρθε η στιγμή για να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους. Η απειλή του θανάτου ενισχύει την ανάγκη για μια ύστατη εξομολόγηση. Η ζωή τους ξεδιπλώνεται μπροστά τους και εκείνοι προσπαθούν να την κατανοήσουν, να την αιτιολογήσουν, να την εκφράσουν. Να μιλήσουν για όσα δεν βρήκαν ποτέ το θάρρος να πουν, να ξεγυμνωθούν, να αγκαλιαστούν, να αποδεχτούν, να γίνουν αυτό για το οποίο γεννήθηκαν, άνθρωποι.

Οι πιο βαθιές εξομολογήσεις δυο αδερφών θα γίνουν στο ψυγείο

Οι Μάνθος Καλαντζής και Κωνσταντίνος Λεβαντής καλούνται στα κρατήσουν στους ώμους τους μια παράσταση που παρουσιάζει ωμά στον θεατή την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Πόσο εύκολα πετάμε τους ανθρώπους από τη ζωή μας, πόσο αβίαστα χανόμαστε στο πλήθος από πρόσωπα που υπήρξαν οικογένειά μας για χρόνια. Ακόμη και πόσο ανέξοδα ποδοπατάμε τα όνειρα των άλλων γιατί δεν ταιριάζουν στα δικά μας παπούτσια ή τα εκμεταλλευόμαστε για να γίνουν “νούμερο” στο νέο τσίρκο που λέγεται τηλεόραση.

Οι πιο βαθιές εξομολογήσεις δυο αδερφών θα γίνουν στο ψυγείο

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ –Δημήτρης Ψαρράς

Σκηνοθεσία: Ράνια Νικολούλη

Σκηνικά-Κοστούμια: Ιωάννα Κατσιαβού

Κινησιολογία: Μαριάννα Τσαγκαράκη

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Πρωτότυπη μουσική: Παναγιώτης Νικολακόπουλος

Επεξεργασία ήχων : Σωτήρης Καναρέλης

Video art: Αγγελίνα Βοσκοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάνια Δαμουλιάνου

Παίζουν: Μάνθος Καλαντζής/Κωνσταντίνος Λεβαντής

Παραστάσεις κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00/Από 01/11/17 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Διάρκεια: 80'

Εισιτήρια: 12 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ φοιτητικό, 5 ευρώ ατέλειες-άνεργοι

Θέατρο 104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 11854 Αθήνα

ADVERTISING

SHARE: