22 χρόνια Ντόλτσε Βίτα: Τι σχέση είχε η Ντένη Μαρκορά με τη Χριστίνα Μαρκάτου;

22 χρόνια Ντόλτσε Βίτα: Τι σχέση είχε η Ντένη Μαρκορά με τη Χριστίνα Μαρκάτου;

Κι όμως η ανεκδιήγητη μητέρα του Κωνσταντίνου Μαρκορά στους "Δύο Ξένους" γνώριζε πολύ καλά την Χριστίνα Μαρκάτου. Κι εμείς έχουν την απόδειξη για αυό

Σαν σήμερα, 5 Οκτωβρίου, πριν από 22 χρόνια, έκανε πρεμιέρα το Ντόλτσε Βίτα στο MEGA. Άλλα χρόνια και εντελώς διαφορετικές εποχές οι οποίες άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην ελληνική τηλεόραση. Η τόσο συζητημένη ελληνική μυθοπλασία στα καλύτερά της και σίγουρα ένα “στανταράκι” για τους σημερινούς 30 plus που αναπολούν τα αγαπημένα τους ’90s.

Το στόρι – για όσους εξωγήινους δεν το γνωρίζουν – θέλει τη Χριστίνα Μαρκάτου ιδιοκτήτρια εργοστασίου επεξεργασίας ντομάτας γνωρίζει τυχαία σε ένα ταξίδι της στην Ιταλία έναν νεαρό άνδρα με τον οποίο περνά μια νύχτα πάθους. Ο άγνωστος άνδρας αποδεικνύεται πως είναι η σχέση της κόρης της Ντορίτας που σπουδάζει στην Ιταλία. Και η συνέχεια… στις απεριόριστες επαναλήψεις της σειράς.

Τι σχέση όμως έχει η Ντένη Μαρκορά με την ιστορία μας; Οκ, προφανώς ένας εκ των σεναριογράφος της ρομαντικής κομεντί, είναι και ένας από εκείνους των θρυλικών Δύο Ξένων. Ωστόσο, δεν μιλάμε για δημιουργική σχέση. Η απίθανη Ντένη, γνωρίζει καλά την Χριστίνα Μαρκάτου. Η απόδειξη; Στο βίντεο που ακολουθεί:

Φυσικά το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα – και δη το 1997 – cross over, τοποθετεί την Χριστίνα Μαρκάτου στην περίοδο της Χούντας και όχι στην σύγχρονη με εκείνη εποχή.

22 χρόνια Dolce Vita

Μια ρομαντική κομεντί που σύστησε για τα καλά στο ευρύ κοινό δύο από τους πιο διάσημους σεναριογράφους στην τηλεόραση. Πριν ακόμη βρει το δίδυμο με το οποίο πορεύτηκε όλα τα επόμενα χρόνια (σ.σ. Δημήτρη Αποστόλου), ο Αλέξανδρος Ρήγας συμπράττει με τον Λευτέρη Παπαπέτρου και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Ο δημιουργός των Δύο Ξένων , του Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή , του Κόκκινου Δωματίου και των Στάβλων της Εριέτας Ζαΐμη υπογράφει το σενάριο από κοινού με τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τα Εγκλήματα , το Είσαι το ταίρι μου και το Κάτω Παρτάλι και δίνουν μια σειρά που ξεχώρισε για το ιδιαίτερο χιούμορ και το σενάριό της. Το Ντόλτσε Βίτα προβλήθηκε για δύο συνεχόμενες σεζόν, 1995-1997, κερδίζοντας υψηλά νούμερα τηλεθέασης που έφεραν το σίριαλ στην πρώτη θέση στους πίνακες τηλεθέασης στην κατηγορία της κωμωδίας.

Το βαρύ πυροβολικό και οι νέοι αστέρες

Από τη σειρά όμως αυτή δεν ξεπήδησαν απλώς δύο σεναριογράφοι που άφησαν ιστορία στην ελληνική κωμωδία στην τηλεόραση, αλλά και ηθοποιοί που ταυτίστηκαν με προγράμματα στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη που έγιναν τεράστιες επιτυχίες. Φυσικά το καστ περιελάμβανε την Άννα Παναγιωτοπούλου με την αίγλη της “Μαντάμ Σουσού”, αλλά και τις “Τρεις Χάριτες” – για να μιλήσουμε μόνο για τα τηλεοπτικά πράγματα – και τη Μαρία Φωκά από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

 

Δίπλα τους όμως, εμφανίστηκαν ο νεοφώτιστος Θανάσης Ευθυμιάδης, η Μαρία Καβογιάννη και σε ρόλο guest, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτη. Άλλοι από τους τελευταίους έκαναν το ντεμπούτο τους στην τηλεόραση με αυτή τη σειρά, όπως ο Θανάσης Ευθυμιάδης, αλλά και η Μαρία Καβογιάννη σε πρωταγωνιστικό ρόλο και άλλοι, όπως ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ξεδίπλωσαν μια πτυχή του εαυτού τους στην κωμωδία, που δεν είχαμε ανακαλύψει και που όσο και αν μας άρεσε, δεν ξαναείδαμε ποτέ από εκείνον στη συνέχεια. Μια κατηγορία μόνη της, η Κατιάνα Μπαλανίκα, που με τον ρόλο της Σάσας εντυπώθηκε στη συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού ως μια από τις πιο πετυχημένες κωμικούς της τηλεόρασης.

Πόσο καλά γνωρίζεις τη σειρά;

Αλήθεια, εσύ πόσο καλά γνωρίζεις τη σειρά που έγραψε ιστορία πριν από δύο δεκαετίες; Κάνε το τεστ…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα