Game of Thrones: Η παραγωγή έφτιαξε τις κάπες του Jon Snow από χαλάκια του IKEA

Game of Thrones: Η παραγωγή έφτιαξε τις κάπες του Jon Snow από χαλάκια του IKEA

Την αποκάλυψη έκανε η επικεφαλής του τμήματος ενδυματολογίας της τηλεοπτικής σειράς-φαινομένου

Το “Game of Thrones” εκτός από τηλεοπτικό φαινόμενο με εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές είναι παράλληλα και μία από τις πιο ακριβές παραγωγές, με το budget των τελευταίων κύκλων να ξεπερνά τα δέκα εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο.

Μόνο η ομάδα ενδυματολόγων της σειράς απαρτίζεται από 80 έως 100 άτομα, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε επεισοδίου.

To Game of Thrones έχει ξεχωρίσει για την ατμόσφαιρά του και μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν μεταξύ άλλων και τα εντυπωσιακά κοστούμια των ηρώων με λεπτομέρειες που αντικατοπτρίζουν τον κάθε ήρωα και την προσωπικότητά του.

Ορισμένα εκ των κοστουμιών μάλιστα αγγίζουν τα επίπεδα του haute-couture, όπως λ.χ. το νυφικό της Margaery Tyrell κατά τον γάμο της με τον Joffrey Baratheon.

Δεδομένων των παραπάνω, προκαλεί μεγάλα αίσθηση ότι κεντρικό στοιχείο των κοστουμιών που φορούσαν οι πολεμιστές της Νυχτερινής Φρουράς στο μεγάλο Τείχος του Βορρά -μεταξύ των οποίων και ο Jon Snow- αποτέλεσαν πατάκια και χαλιά από τα IKEA!

Την αποκάλυψη αυτή έκανε η Βρετανίδα ενδυματολόγος Michele Clapton και επικεφαλής του τμήματος των κοστουμιών της σειράς Game of Thrones, σε ομιλία που απηύθυνε σε σχετική εκδήλωση στο Getty Museum του Λος Άντζελες. 

Περιγράφοντας τα κοστούμια των γνωστών “Κορακιών”, η Clapton ανέφερε ότι για τις κάπες τους πήραν χαλάκια από τα IKEA, τα έκοψαν, ξύρισαν, έβαψαν όπου χρειαζόταν και έπειτα τα κέρωσαν προκειμένου να πετύχουν το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε το βίντεο (Το σχετικά απόσπασμα στο 27:30):

Όση εντύπωση και αν προκαλεί η εν λόγω δήλωση, είναι αναμφίβολα εξαιρετικό τι μπορούν να δημιουργήσουν ορισμένοι άνθρωποι από μια πρώτη ύλη που μπορεί για πολλούς να είναι αδιάφορη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα