Game of Thrones: Οι τρεις καβαλάρηδες και ο Δράκος του Πάγου

Game of Thrones: Οι τρεις καβαλάρηδες και ο Δράκος του Πάγου

Αποκαλύφτηκαν στο τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones ποιοι θα είναι τελικώς οι καβαλάρηδες των τριών δράκων της Daenerys. Προσοχή ακολουθούν SPOILERS

Στο προτελευταίο επεισόδιο του έβδομου κύκλου του “Game of Thrones” είδαμε την Daenerys Targaryen να πετά βόρεια με τους τρεις δράκους της, Viserion, Drogon και Rhaegal, για να σώσει τον Jon Snow και τους συμπολεμιστές του από βέβαιο θάνατο στα χέρια των νεκροζώντανων στρατιωτών του Night King.

Η αποστολή διάσωσης διάσωσης ωστόσο είχε τραγική κατάληξη όταν ο Night King έριξε μια λόγχη πάγου στην καρδιά του Viserion και τον σκότωσε. Η Daenerys παρακολούθησε σε κατάσταση σοκ τον εντυπωσιακό δράκο να πέφτει και να βυθίζεται στα παγωμένα νερά. Ο Night King πήρε μία ακόμα λόγχη στα χέρια του και η “τελευταία” των Targaryen πήρε τους εναπομείναντες δράκους της και τους συντρόφους του Snow και πέταξε για το Τείχος.

Ο θάνατος του Viserion:

O Jon Snow κατάφερε να φυγαδευτεί από το σημείο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση και αυτοθυσία του θείου του, Benjen Stark και να ξαναδεί την Daenerys στο πλοίο της επιστροφής, όπου της εκδήλωσε την υποταγή του (και ένα ψήγμα της αγάπης του) σε εκείνη.

Το επεισόδιο ωστόσο δεν τελειώνει εκεί: Μετά τη συναισθηματική σκηνή των Daenerys-Snow, η “κάμερα” γυρνά πίσω στον στρατό των νεκρών, οι οποίοι βγάζουν τη σορό του Viserion από τα βάθη της παγωμένης λίμνης. Ο Night King ακουμπά το χέρι του στο ρύγχος του δράκου, ο οποίος “ξυπνάει”. Τα μάτια του ωστόσο έχουν το γαλάζιο χρώμα του πάγου.

Κρίνοντας από το “παγωμένο” μάτι του Viserion, ο “γιος” της Daenerys έχει μετατραπεί σε Δράκο του Πάγου. Στα βιβλία του George R.R. Martin “Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου”, στα οποία βασίζεται η τηλεοπτική σειρά, οι δράκοι του πάγου είναι θρυλικά πλάσματα που βγάζουν από το στόμα τους πάγο αντί φωτιάς. Στα βιβλία, ο Jon Snow θυμάται ιστορίες για δράκους του πάγου που είχε ακούσει όταν ήταν παιδί: «Ο άνεμος φυσούσε παγωμένος σαν την ανάσα του δράκου του πάγου» έλεγε μία από αυτές.

Οι δράκοι του πάγου αναφέρονται και στο βιβλίο-οδηγό του σύμπαντος του Westeros με τίτλο “The World of Ice and Fire”: «Αυτά τα τεράστια ζώα, που είναι σε μέγεθος μεγαλύτερα από τους δράκους της Valyria, λέγεται ότι είναι φτιαγμένα από ζωντανό πάγο, με μάτια στο χρώμα του γαλάζιου κρυστάλλου και μεγάλα διάφανα φτερά, μέσα από τα οποία μπορεί να διακρίνει κανείς καθώς πετούν το φεγγάρι και τα αστέρια. Ενώ οι κοινοί δράκοι (αν ένας δράκος μπορεί πραγματικά να χαρακτηριστεί ως “κοινός”) εκπνέουν φωτιά οι δράκοι του πάγου εκπνέουν πάγο τόσο ισχυρό που μπορεί να μετατρέψει έναν άνθρωπο σε παγοκολόνα σε μισό καρδιοχτύπι”.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι δράκοι του πάγου δεν είναι νεκροζώντανοι: είναι απλά το αντίπαλο δέος των δράκων της φωτιάς.

Η κατάληξη του Viserion δεν αποτελεί καλό οιωνό για τους ανθρώπους του Westeros, και σίγουρα αποτρέπει την Daenerys από το να φέρει τους εναπομείναντες δράκους της στη μάχη με τους White Walkers, καθώς όχι μόνο μπορεί να τους χάσει αλλά κινδυνεύει να δώσει στην αντίπαλη πλευρά ένα επιπλέον ισχυρό όπλο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην τελική μάχη, οι τρεις δρακοκαβαλάρηδες θα είναι η Μητέρα των Δράκων, ο Jon Snow (ο οποίος εκτός από τη συμπάθεια που του τρέφει η Daenerys, έχει στις φλέβες του αίμα δράκου βάσει της καταγωγής του) και ο Night King που θα ιππεύσει τον παγωμένο πια Viserion.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα