Game of Thrones: Το τέλος πλησιάζει. Όλα όσα ξέρουμε για την όγδοη σεζόν

Game of Thrones: Το τέλος πλησιάζει. Όλα όσα ξέρουμε για την όγδοη σεζόν

Τι θα συμβεί στον όγδοο κύκλο του Game of Thrones; Δείτε τις μέχρι τώρα διαρροές, φήμες και όσα έχουν επαληθευτεί επισήμως (Προσοχή ακολουθούν SPOILERS)

Το έβδομο επεισόδιο του έβδομου κύκλου του Game of Thrones, το οποίο θα προβληθεί τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας, σηματοδοτεί το τέλος της σειράς για φέτος και θα προετοιμάσει το έδαφος για τον 8ο και τελικό κύκλο που θα αναδείξει τον βασιλιά (ή τους βασιλιάδες;) του Westeros.

χτυπώντας τα μπλουζ του Game of Thrones, εμείς ήδη προσπαθούμε να κάνουμε οκτώ σεζόν για να γεμίσουμε τον Westeros. Ενώ γνωρίζουμε ότι η σεζόν 8 θα είναι η τελευταία στο franchise GoT, δεν γνωρίζουμε πολλά περισσότερα για τίποτα άλλο παρά εδώ είναι αυτό που έχουμε διακρίνει μέχρι στιγμής …

Πότε κάνει πρεμιέρα ο 8ος κύκλος;

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί η ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα ο όγδοος κύκλος. Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα από όσα είπε ο Nikolaj Coster-Waldau που ενσαρκώνει τον Τζέιμι Λάνιστερ, είναι ότι τα γυρίσματα ξεκινούν τον ερχόμενο Οκτώβριο: “Επιστρέφουμε τον Οκτώβριο, οπότε μάλλον μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πάρουμε στα χέρια μας τα σενάρια και θα μάθουμε (τι θα συμβεί). Είμαι πολύ περίεργος” είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός. 

Υπενθυμίζεται ότι τα γυρίσματα για τον έβδομο κύκλο ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2016 και τα επεισόδια ξεκίνησαν να προβάλλονται τον περασμένο Ιούλιο. Επομένως, ένα λογικό σενάριο είναι η όγδοη σεζόν να αρχίσει να προβάλλεται τον Αύγουστο του 2018.

Υπάρχουν ωστόσο μερικοί που υποστηρίζουν ότι ίσως οι θαυμαστές της σειράς χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το 2019 για να δουν τι θα απογίνουν οι αγαπημένοι τους ήρωες. Ο πρόεδρος του HBO Casey Bloys ανέφερε ότι ο όγδοος κύκλος είναι πιο απαιτητικός: “Δεν έχουμε συζητήσει ακόμη περί πρεμιέρας γιατί δεν γνωρίζω πόση διάρκεια θα έχουν τα επεισόδια” ανέφερε. Μια μεγαλύτερη διάρκεια επεισοδίων σε συνδυασμό με τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις που αναφέρουν οι παραγωγοί της σειράς μπορεί να σημαίνει ότι τα γυρίσματα θα διαρκέσουν περισσότερο από τον έβδομο κύκλο.

Πόσα επεισόδια περιλαμβάνει;

Ο όγδοος κύκλος ολοκληρώνεται σε έξι επεισόδια και θα είναι άρα ο συντομότερος της σειράς. Κάθε κεφάλαιό του ωστόσο μπορεί να έχει τη διάρκεια μιας ταινίας μεγάλου μήκους, ήτοι 80 λεπτών, όσο δηλαδή θα διαρκέσει και το φινάλε της έβδομης σεζόν.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Bloys είπε: “Το να διαρκέσει ένα επεισόδιο δύο ώρες είναι λίγο υπερβολικό αλλά είναι μια εξαιρετική σειρά. Οπότε ποιος ξέρει (τι θα συμβεί);”.

Τι θα συμβεί; (Spoilers)

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σενάρια των έξι επεισοδίων έχουν ολοκληρωθεί, δεν έχουν παραδοθεί ωστόσο ακόμη στους ηθοποιούς της σειράς. Η επιτυχημένη σειρά του HBO έχει πέσει πολλές φορές θύμα διαρροών (σ.σ.: το έκτο επεισόδιο του έβδομου κύκλου διέρρευσε πριν την ημέρα προβολής του, ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του είχαν δημοσιευτεί πιθανές συνόψεις των επεισοδίων).

Έτσι και τώρα ένας χρήστης του Reddit ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του τη σύνοψη του πρώτου επεισοδίου του όγδοου κύκλου.

Βάσει των λεγόμενών του ( Προσοχή! Ακολουθούν spoilers τόσο για το επερχόμενο επεισόδιο όσο και για το πρώτο του όγδοου κύκλου):

  • Το επεισόδιο ξεκινά μετά την επίθεση του Nightking στο Τείχος. Οι Tormund και Genry τρέπονται σε φυγή. O Viserion βάζει φωτιά αδιακρίτως σε φύλακες της Νυχτερινής Φρουράς και Νεκροζώντανους. O Edd δολοφονείται από έναν White Walker. Το Castle Black φλέγεται.
  • Οι Daenerys, Jon Snow, Tyrion, Davos, Jorah, Brienne, Podrick, Hound, Missandei, Varys και Theon φτάνουν στο Winterfell. Ο Jon Snow επανενώνεται με την Arya. Η Daenerys γνωρίζει τη Sansa, η οποία δείχνει να ζηλεύει τη σχέση που έχει αναπτύξει ο αδελφός της με τη μητέρα των δράκων. H Sansa μιλά στον Jon για τον θάνατο του Littlefinger. Η Arya μιλά με το Hound και του εξομολογείται ότι δεν μετανιώνει που τον άφησε να πεθάνει. Εκείνος απαντά ότι θα προτιμούσε να τον είχε σκοτώσει η ίδια.
  • Ο Euron Greyjoy επιστρέφει στο King’s Landing και συναντάται με τη Cersei και τους επικεφαλείς της Χρυσής Συντροφιάς. Η Cersei διατάζει επίθεση στο Storm’s End. Το βράδυ Cersei και Euron κοιμούνται μαζί. Όταν ξημερώσει ο Euron αναχωρεί για το Storm’s End και επιστρέφει λέγοντας στη Cersei ότι θέλει να την παντρευτεί. Αργότερα έχει μια συνομιλία με τη Yara Greyjoy, και αποκαλύπτεται ότι δεν τον ενδιαφέρει πραγματικά η Cersei.
  • Οι Daenerys, Jon, Sansa, Tyrion, Davos, Missandei, Sam, Varys συνεδριάζουν στη μεγάλη σάλα του Winterfell με τους άρχοντες του Βορρά και τους Ιππότες του Vale. Η Arya είναι απούσα Οι εκπρόσωποι του Βορρά δεν δέχονται την Daenerys ως βασίλισσά τους παρά τα επιχειρήματα που προβάλλει. Συζητούν για το πώς να αντιμετωπίσουν την απειλή του Nightking. Στη συζήτηση αναφέρεται ότι οι Laninister είχαν δεσμευτεί να στείλουν στρατό αλλά αθέτησαν τον λόγο τους. Ο Sam επανενώτεται με τον Jon Snow. Μετά το συνέδριο η Daenerys λέει στον Jon ότι οι βόρειοι είναι πεισματάρηδες και στενόμυαλοι άνθρωποι.
  • Ο Theon Greyjoy συναντά τον Bran Stark και απολογείται για όσα έχει κάνει ενάντια στους Σταρκ. Η Arya εκπαιδεύεται με την Brienne και εντυπωσιάζει τον Jon με τις ικανότητές της.
  • Η Melissandre μπαίνει στον Κόκκινο Ναό του Volantis, όπου την καλωσορίζει η Kinvara. Της αναφέρει ότι εκπλήρωσε τον ρόλο της και ένωσε τον πάγο με τη φωτιά (αναφερόμενη στη συνάντηση Jon Snow και Daenerys), η Kinvara ωστόσο απαντά ότι έκανε παράλληλα πολλά λάθη για τα οποία πρέπει να πληρώσει. Της λέει ότι ο Θεός της Φωτιάς θέλει να επιστρέψει στον Βορρά, όταν όμως η Melissandre εξηγεί ότι της έχει απαγορευτεί, η Kinvara απαντά ότι θα χαρεί από την τιμωρία της.
  • Ο Jaime Lannister συναντά σε ένα ταβερνείο τον Bronn. Όταν το ρωτά γιατί άφησε τη Cersei, ο Jaime δεν απαντά αλλά λέει ότι θα πάει στο Riverrun για να φέρει τον στρατό των Lannister πίσω στο King’s Landing.
  • O Tormund και ο Gentry φτάνουν στο Winterfell. O Jon συνομιλεί με τη Sansa, τον Sam και τον Bran και μαθαίνει για τις νέες δυνάμεις του αδελφού του. Sam και Bran του αποκαλύπτουν την αλήθεια για το παρελθόν του, ότι είναι μισός Σταρ και μισός Ταργκάριεν και άρα σε αυτόν ανήκει ο Σιδηρούν Θρόνος.

Τονίζεται ότι τα παραπάνω δεν έχουν επιβεβαιωθεί και μπορεί να αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας. Το σίγουρο είναι ότι “αποκαλύπτουν” πολλά από το επερχόμενο έβδομο επεισόδιο του έβδομου κύκλου και επομένως σε δύο ημέρες θα αποδειχθεί αν μπορούν να ισχύον ή όχι.

Ποιοι ήρωες συνεχίζουν;

Το ερώτημα αυτό είναι και το πιο δύσκολο να απαντηθεί, αν και σε δύο περίπου ημέρες θα γνωρίζουμε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Lena Headey που ερμηνεύει τη Cersei Lannister δήλωσε στο περιοδικό Time: “Υπέθετα ότι θα πέθαινα. Και μετά πήγα κατευθείαν στο τέλος (του σεναρίου του φινάλε του έβδομου κύκλου). Σοκαρίστηκα πραγματικά. Νομίζω ότι πλέον θα υπάρξει ένας μεγάλος αριθμός νεκρών μέχρι το τέλος του όγδοου κύκλου.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα