Κυνήγι μαγισσών με αφορμή το reboot της σειράς “Charmed”

Κυνήγι μαγισσών με αφορμή το reboot της σειράς “Charmed”
Η αφίσα της σειράς που θα επαναφέρει στην μικρή οθόνη τον κόσμο των Charmed Instagram

Η απόφαση του CW να φέρει ξανά στη ζωή μια από τις δημοφιλέστερες σειρές φαντασίας και μαγείας στην αμερικανική τηλεόραση έκανε πρώην και νυν μάγισσες να πάρουν ήδη τα σκουπόξυλα στα social media

Η δύναμη των τριών θα σας απελευθερώσει ή πιο αυθεντικά, “The Power Of Three Will Set You Free”. Τον Οκτώβρη του 1998, το μικρό κανάλι CW έφερνε στην μικρή οθόνη μια σειρά πρόκληση για τους τηλεοπτικούς παραγωγούς. Βασισμένο σε τρεις γυναικείους χαρακτήρες και τον κόσμο του Wicca που αποτελεί ιδιαίτερα ελκυστικό πεδίο για μεγάλη μερίδα των Αμερικανών, η σειρά Charmed κέρδισε αμέσως εκατομμύρια καρδιές τηλεθεατών, εντός και εκτός συνόρων. Η προφανής επιτυχία έκανε την μαγική σειρά να διαρκέσει οκτώ ολόκληρες σεζόν, να επιβιώσει της αποχώρησης της πιο μεγάλης σταρ του show, Shannen Doherty και πολύ πρόσφατα να οδηγήσει τους ειδικούς στην επιστροφή της στην μεγάλη οθόνη.

Δώδεκα χρόνια από το μαγικό φινάλε, το τηλεοπτικό δίκτυο CW, που έχει τα δικαιώματα της σειράς αποφάσισε να αναστήσει το κόνσεπτ σε ένα reboot φερμένο στο σήμερα. Όπως γράψαμε και στο παρελθόν, η νέα προσπάθεια κρατάει τον πυρήνα της ιστορίας, τρεις αδερφές ανακαλύπτουν πως έχουν μαγικές δυνάμεις και καλούνται να πολεμήσουν το κακό, επιχειρώντας να δώσει μια πιο φρέσκια ματιά.

Το στόρι δεν ξετυλίγεται στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ από το πρώτο τρέιλερ που παρακολουθήσαμε πρόσφατα, τις δύο αδερφές της οικογένειας έρχεται να ενώσει η τρίτη χαμένη ετεροθαλής αδερφή τους για να συμπληρώσει την τριάδα των Charmed (το στόρι μοιάζει κάπως με τον τρόπο που εισήλθε η τέταρτη μάγισσα της παρέας στο Charmed, Rose McGowan, μετά την αποχώρηση της Doherty). Κι ύστερα βγήκαν τα ξόρκια και τα σκουπόξυλα…

Δείτε το trailer της νέας σειράς που κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβρη:

Τον χορό των αντιδράσεων στην νέα εκδοχή της σειράς άνοιξε η πρώην πρωταγωνίστρια του πρώτου show, Holly Marie Combs που έγραψε στο twitter. “Μέχρι να μας ζητήσετε να ξαναγράψουμε τη σειρά, όπως έκανε ο Brad Kern σε εβδομαδιαία βάση, μην διανοηθείτε να κεφαλαιοποιήσετε πάνω στην σκληρή μας δουλειά. Η σειρά Charmed ανήκει και στους τέσσερίς μας (εννοεί τις ηθοποιούς που πρωταγωνίστησαν), την συγγραφική ομάδα, το συνεργείο και πάνω απ’ όλα τους fan. Παρεμπιπτόντως δεν μπορείτε να τους ξεγελάσετε με ένα τίτλο/σφραγίδα. Οπότε αντίο”.

Η αντίδραση αυτή προκάλεσε κύμα συμπαράστασης στο κλασικό κόνσεπτ από φανατικούς της σειράς που χρόνια μετά το τέλος του Charmed καλούσαν τους παραγωγούς στην επιλογή ενός Spin Off, μιας σειράς δηλαδή που θα αναφερόταν στις περιπέτειες των απογόνων των τριών Μαγευτικών. Από όσα αναφέρθηκαν στη συνέχεια, έγινε αντιληπτό πως το κανάλι δεν σκέφτηκε να εντάξει με κάποιο τρόπο και έστω και ως πέρασμα κάποιους από τους αρχικούς χαρακτήρες της σειράς, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό με καλό τρόπο από τους απανταχού φανατικούς.

Επιστρέφοντας στο θέμα η ίδια η ηθοποιός ξεκαθάρισε πως εύχεται τα καλύτερα στους νέους χαρακτήρες. “Δεν θα καταλάβω όμως ποτέ τι είναι τόσο πρωτοποριακό, αστείο και φεμινιστικό στο να δημιουργεί κανείς ένα show που ουσιαστικά αναφέρει πως οι ηθοποιοί του αρχικού καστ είναι πολύ μεγάλες για να παίξουν σε αυτό 12 χρόνια μετά το φινάλε του” σχολιάζει και προσθέτει πως το βασικό διακύβευμα ενός reboot είναι να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του τηλεοπτικού κοινού που το ζητά.

Από την πλευρά της, μετά από όλη την αναμπουμπούλα στα social media, η Rose McGowan που υποδύθηκε την Paige, έστειλε τις ευχές της στους νέους χαρακτήρες της σειράς και ευχήθηκε κάθε επιτυχία. “Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα. Δεν έχω κανένα ζήτημα με το Reboot. Πετάξτε κορίτσια, πετάξτε” έγραψε πάνω από ένα άρθρο με φωτογραφία τις νέες Μαγευτικές.

Τον περασμένο Γενάρη, αναφερόμενη στο θέμα, η Shannen Doherty, που στο αρχικό cast υποδύθηκε την Πρου, δήλωνε “ενθουσιασμένη από την ιδέα μιας νέας γενιάς” μαγισσών, ενώ η μόνη της ένσταση εστίαζε στο intro του reboot που έκανε λόγο για ένα αστείο και φεμινιστικό show που θα τα έβαζε με την πατριαρχία, υπονοώντας ίσως έτσι πως το αρχικό δεν ήταν τόσο διαπεραστικό σε αυτά τα ζητήματα.

Έπειτα από τα δεκάδες post αποδοκιμασίας, πλάι σε όσους αδημονούν για την πρεμιέρα του Οκτώβρη, μια εκ των πρωταγωνιστών του επικείμενου Reboot, η Sarah Jeffery σχολιάζει: “Θα αναφερθώ στο θέμα άπαξ. Αντιλαμβάνομαι πόσο αγαπημένο είναι το αυθεντικό Charmed. Για πολλούς και θεμιτούς λόγους. Είμαστε επίσης κάτι παραπάνω από ευγνώμονες που έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε αυτό το Reboot στη ζωή, σε μια σειρά που βάζει πρωταγωνιστές όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις έγχρωμες γυναίκες (WOC – Women Of Color). […] Όταν όμως αμφισβητείται ο χαρακτήρας που υποδύομαι ή δημιουργείται βλαπτικός θόρυβος αναφορικά με το πόσο άχρηστες ή καταδικασμένες ήμαστε, θα υπερασπιστώ εμένα και τις αδερφές μου”.

Σε κάθε περίπτωση και παρά τις έντονες αντιδράσεις, το κανάλι έχει επιλέξει το show για 13 ολόφρεσκα επεισόδια τα κυριακάτικα βράδια του ερχόμενου φθινοπώρου. Εκεί είναι που θα αναμετρηθεί το Reboot, τόσο με την ιστορία του Charmed, όσο και με τον χρόνο που έχει περάσει από τότε, προκειμένου να αποδείξει αν μπορεί να σταθεί στο σήμερα και απέναντι στο ίδιο του το παρελθόν. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα