Ο Ακάλυπτος ήταν 'ο νέος της εποχής'

Μια από τις εμβληματικότερες τηλεοπτικές προσωπικότητες του Λευτέρη Καπώνη, που αγαπήθηκε όσο κανείς και σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. Κυρίες και κύριοι: Ο Ακάλυπτος και τα πέντε στοιχεία που τον καθιστούν τον απόλυτο εκπρόσωπο του "Νεοέλληνα" των '90s

Ένας ιδιαίτερα σημαντικός δημιουργός της ελληνικής τηλεόρασης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. Ο Λευτέρης Καπώνης σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή στην ελληνική τηλεόραση, υπογράφοντας δεκάδες σειρές, πολλές από τις οποίες αγαπήθηκαν ιδιαιτέρως από το τηλεοπτικό κοινό. Αν όμως έπρεπε να ξεχωρίσουμε την τηλεοπτική προσωπικότητα που σημάδεψε περισσότερο την τηλεοπτική πραγματικότητα της δεκαετίας του '90, δια χειρός Καπώνη, αυτή είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα, ο Ακάλυπτος.

Ο ανεκδιήγητος τύπος στην ιδιαίτερα δημοφιλή κωμωδία "Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή", άψογα ερμηνευμένος από τον Αντώνη Καφετζόπουλο ήταν η προσωποποίηση όλων εκείνων για τα οποία γκρινιάζουμε, κριτικάρουμε και φωνάζουμε ως έθνος. Τεμπέλης, μπαταχτσής, δολοπλόκος, παθολογικά ζηλιάρης, αλλά και κυνηγός του ποδόγυρου, ο Ανδρέας συγκέντρωνε όλα τα ελαττώματα που χρεώνουμε σε αυτόν τον λαό κι όμως για κάποιον απόκοσμο, ανεξήγητο λόγο, τον αποθεώναμε. Λατρεύαμε τις κιτς γραβάτες του με τα καρτούν - την εποχή εκείνη μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως δημιούργησε τάση - και ξεκαρδιζόμαστε με την ανυπόφορη συμπεριφορά του.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε σημεία, που τον έκαναν το πρόσωπο του Νεοέλληνα που λατρεύουμε να μισούμε:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέθανε ο σπουδαίος σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης

Ξέρω 'τι κάνει αυτή η ψυχή', η Ντένη Μαρκορά

ADVERTISING

SHARE: