Πρεμιέρα X Factor: Το τσιγγανάκι που έκανε τους πάντες να δακρύσουν

Πρεμιέρα X Factor: Το τσιγγανάκι που έκανε τους πάντες να δακρύσουν

Το τσιγγανάκι που έκλεψε την παράσταση με τη φωνή του στην πρεμιέρα του X Factor. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα δύο φορές σε διαγωνισμούς ρομποτικής και ζει στο γκέτο του Δενδροπόταμου (Vids)

“Το ψωμί της ξενιτιάς” του Στέλιου Καζαντζίδη ερμήνευσε ο 16χρονος Αλέξανδρος Αγγούρης από τη Θεσσαλονίκη.

Ο 16χρονος Αλέξανδρος φοιτά στο μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης και όπως είπε παίζει και βιολί. “Η μουσική είναι ένα δώρο από τον Θεό, δεν έχω παρωπίδες”, δήλωσε μπροστά στους κριτές του.

Η ερμηνεία του που συγκίνησε όλο το πάνελ:

Και οι τέσσερις κριτές έδωσαν την θετική τους ψήφο, όπως ήταν αναμενόμενο. Σημειώνεται πως ο Αλέξανδρος από τον Δενδροπόταμο έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας δύο φορές σε διαγωνισμό ρομποτικής, ενώ ερμήνευσε και το παραδοσιακό τσιγγάνικο κομμάτι των Ρομά των Βαλκανίων, Ederlezi που έχει αποδοθεί και από τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς για την ταινία “Ο καιρός των τσιγγάνων” του Εμίρ Κοστουρίτσα.

 

Ο ιερέας που εμφανίστηκε στο πλάι του μικρού Αλέξανδρου είναι ο αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης, εφημέριος του ναού Αγίου Νεκταρίου του Δενδροπόταμου, μια περιοχή στη δυτική Θεσσαλονίκη στην οποία εκτιμάται ότι ζουν περίπου 4.500 κάτοικοι, τα 2/3 των οποίων είναι Ρομά. Ο ίδιος, ο “Αϊ-μπαλαμός” όπως τον αποκαλούν, έχει οργανώσει τον “Φάρο του Κόσμου” το Κέντρο προστασίας ανηλίκων ROM στο οποίο φιλοξενείται ο Αλέξανδρος μαζί με άλλα παιδιά.

Στην κριτική επιτροπή του show που ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, θα βρίσκεται ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Τάμτα, ο Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Μπάμπης Στόκας. Στο Backstage, η Ευαγγελία Αραβανή.

Βίντεο: The X Factor Greece

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα