Συμεωνίδης master chef: Δεν είχα αντιληφθεί πόσο διπρόσωπος μπορεί να είναι ο Τζώρτζης

Συμεωνίδης master chef: Δεν είχα αντιληφθεί πόσο διπρόσωπος μπορεί να είναι ο Τζώρτζης
O Κωνσταντίνος Συμεωνίδης αμέσως μετά τη διαδικασία αποχώρησης Christos_Moukas_Photography

Ο τελευταίος που αποχώρησε από το Master Chef μιλά στο News24/7 για το παιχνίδι, την Ιρλανδία και τη θητεία του στη Google, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια μετά την αποχώρηση

Η τελευταία αποχώρηση από το Master Chef ήταν για πολλούς μια μεγάλη έκπληξη. Ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης φαινόταν από τους παίκτες που θα βλέπαμε ως την τελευταία φάση του μαγειρικού διαγωνισμού. Ωστόσο, μια αστοχία στη δοκιμασία αποχώρησης απέναντι στον Τζώρτζη, έθεσε τον μάγειρα από τις Σέρρες εκτός διαγωνισμού. Το News24/7 μίλησε με τον Κωνσταντίνο για το Master Chef, την συμπεριφορά του Τζώρτζη που αποτελεί “κόκκινο πανί” για τους τηλεθεατές, αλλά και τα σχέδια από την ώρα της αποχώρησης και έπειτα.

Ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης του Master Chef Star

Ο Κωνσταντίνος είχε μιλήσει για την καριέρα του στο εξωτερικό από την πρώτη οντισιόν στον παιχνίδι. Βρέθηκε στην Ιρλανδία το 2012 να κάνει την πρακτική του σε μεγάλο ξενοδοχείο αμερικανικής αλυσίδας, όπου και του προτάθηκε να συνεχίσει να εργάζεται. Τα τελευταία χρόνια, βρισκόταν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Google στο Δουβλίνο, όπου και μαγείρευε για το προσωπικό και τους επισκέπτες. Με μια τέτοια επαγγελματική εξέλιξη έρχεται εύλογα η απορία. Γιατί τα άφησε όλα για το τηλεοπτικό show;

Στιγμιότυπο από το Master Chef Star

“Είχα μια πολύ καλή θέση στην εταιρία, ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά μου, αλλά εδώ και μερικούς μήνες, ίσως και πάνω από χρόνο είχα πολύ έντονο τον νόστο για την πατρίδα.” μας εξηγεί και περιγράφει το συναίσθημα που του άφηνε πάντα στο τέλος του καλοκαιριού η επιστροφή στην ξενιτιά. Σε ένα Δουβλίνο μουντό, βροχερό και πολύ διαφορετικό από την φωτεινή Ελλάδα.

Η γνωριμία με τον Master Chef

Πώς όμως αποφάσισε να μπει στο παιχνίδι; Ο Κωνσταντίνος εξηγεί πως γνώριζε προσωπικά τον νικητή της περσινής σεζόν, τον Λάμπρο Βακιάρο, με τον οποίο ήταν φίλοι από τη σχολή.

Μιλήσαμε, μου είπε κάποια πράγματα, μου είπε την εμπειρία του και αντιλήφθηκα πως είναι μια καλή αφορμή και ευκαιρία να γυρίσω στην Ελλάδα υπό διαφορετικές συνθήκες” περιγράφει ο πρώην παίκτης του Master Chef.

Και κάπως έτσι, ήρθε στην Ελλάδα και μπήκε απευθείας στο μαγειρικό show, χωρίς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά να προλάβει να δει καλά, καλά τους γονείς του στις Σέρρες. Για τη δεύτερη σεζόν του Master Chef, ο Συμεωνίδης εκτιμά πως βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από το περσινό. “Πέρσι μέχρι τη μέση του παιχνιδιού ασχολούνταν με ριζότα, πάστα και κριθαρώτα. Νομίζω ότι σε εμάς το ψάχνουν λίγο παραπάνω” σημειώνει, σχολιάζοντας ωστόσο πως οι παίκτες, έχοντας την παρακολουθήσει την πρώτη σεζόν είναι πιο υποψιασμένοι.

Στιγμιότυπο από το Master Chef Christos_Moukas_Photography

Πώς σχολιάζει τα περί… reality

Πολλές φορές στα social media έχει σχολιαστεί το πόσο επικεντρώνει φέτος το παιχνίδι στις προσωπικές κόντρες των παικτών και όχι ίσως στη μαγειρική, ή πως κάποιοι από τους συμμετέχοντες προχώρησαν περισσότερο από ότι θα έπρεπε. “Σημασία έχει ποιος εκφέρει την άποψη. Αν κάποιος κόσμος δεν έχει επαφή με τη μαγειρική, φαντάζομαι ότι η άποψή του είναι μικρότερης σημασίας. Η οπτική από την οποία κρίνει μαγειρικά ένα show” αναφέρει και προσθέτει πως στο μη μαγειρικό κομμάτι φαίνεται πως οι συμμτέχοντες αυτή τη χρονιά είχαν περισσότερο ενδιαφέρον. “Το αν θα προβληθούν κάποιες εντάσεις μεταξύ των παικτών, δεν έχει να κάνει με την μαγειρική αξία ούτε των παικτών, ούτε των κριτών” σχολιάζει κλείνοντας.

Η αιφνίδια αποχώρηση

Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε απέναντί μας τον Κωνσταντίνο και να μην τον ρωτήσουμε για την αποχώρηση. Όπως μας είπε συνάντησε τον δημιουργό του περίτεχνου γλυκού που κλήθηκε να αντιγράψει κατά τη δοκιμασία, ο οποίος του ανέφερε πως οι επιμέρους παρασκευές του ήταν σε πολύ καλό επίπεδο.

Στιγμιότυπο από το Master Chef Star

Μου είπε ότι οι επιμέρους παρασκευές μου ήταν σε καλύτερο επίπεδο από τον Τζώρτζη, απλά το κόνσεπτ του γλυκού ήταν αυτό που χάλασε. Δεν έδινες στον πελάτη την εμπειρία του να σπάσει με το κουτάλι το καπάκι” ανέφερε για την αστοχία, το γεγονός δηλαδή πως το σοκολατένιο καπάκι κατέρρευσε, που του στοίχισε την παραμονή. “Το έστησα έτσι όπως έπρεπε και μετά το τέλος του χρόνου έπεσε. Πολύ χαρακτηριστικά είπα ότι είναι το λάθος που συμβαίνει από τη στιγμή που πάει ο σερβιτόρος το πιάτο από το πάσο, στον πελάτη” προσθέτει ο Συμεωνίδης.

Η αποχώρηση όμως έκρυβε και μια ακόμη έκπληξη για εκείνον. Τα όσα σχολίαζε σε βάρος του ο αντίπαλός του Τζώρτζης. “Σε καμιά περίπτωση δεν είπα ότι δεν θα μπορούσα να χάσω από τον Τζώρτζη, είπα πολύ χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ” σχολιάζει απαντώντας στις δηλώσεις του συμπαίκτη του πως αντιμετώπιζε με υπεροψία τη μονομαχία. “Είπα πολύ χαρακτηριστικά όταν είδα το γλυκό ότι θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο να κάνουμε, φοβήθηκα δηλαδή” πρόσθεσε.

Από ότι φαίνεται ο Τζώρτζης είχε μια συγκεκριμένη άποψη για τον καθένα μας, την οποία εξωτερίκευε πίσω από την πλάτη του καθενός

“Αν ο Τζώρτζης προσπάθησε να πει είτε στον τηλεθεατή, είτε στους συμπαίκτες του στο σπίτι, ότι ο Συμεωνίδης ήταν πολύ σίγουρος και η σιγουριά του τον έφαγε, ενδεχομένως να το έκανε για να μειώσει εμένα και να ανεβάσει ο ίδιος τον εαυτό του” αναφέρει για όσα είδε τον Τζώρτζη να του καταλογίζει από τηλεοράσεως.

Είπε πράγματα που είναι ντροπή να τα λέει, ακόμη και ένας φτασμένος μάγειρας” μας δηλώνει στη συνέχεια και συνεχίζει: “Από ότι φαίνεται ο Τζώρτζης είχε μια συγκεκριμένη άποψη για τον καθένα μας, την οποία εξωτερίκευε είτε πίσω από την πλάτη του καθενός, είτε στην κάμερα, όταν ήταν δηλαδή μόνος και δεν τον άκουγε κανείς. Όμως σε καμιά περίπτωση αυτή την άποψη δεν την εξέφραζε και μπροστά σου”.

Εγώ προσωπικά δεν είχα αντιληφθεί πλήρως ότι ο Τζώρτζης μπορεί να παίξει ύπουλα, διπρόσωπα

Ο Συμεωνίδης, έχοντας πλέον εικόνα και από τα επεισόδια του παιχνιδιού, χαρακτηρίζει ευφυή και πονηρό τον Τζώρτζη, γεγονός που δεν το είχε αντιληφθεί νωρίτερα. “Εγώ προσωπικά δεν είχα αντιληφθεί πλήρως ότι ο Τζώρτζης μπορεί να παίξει ύπουλα, διπρόσωπα” σχολιάζει και εκτιμά πως ίσως ήταν μόνη η Γωγώ που το είχε πάρει “είδηση”. Η παίκτρια ωστόσο είχε κάνει περισσότερο παρέα μαζί του στην αρχή του παιχνιδιού.

Η παρεξήγηση με τον Βάχο

Στη συζήτηση, ο Κωνσταντίνος δείχνει στενοχωρημένος και με την εικόνα που φάνηκε να έχει κατά την μονομαχία αποχώρησης με τον Κώστα Βάχο. Σε εκείνη, ο μάγειρας είχε δηλώσει πως στόχος του δεν ήταν απλά η επικράτηση, αλλά και η νίκη με διαφορά στη βαθμολογία, κάτι που ερμηνεύτηκε από ορισμένους παίκτες ως υπεροψία.

Ο ίδιος μας εξηγεί πως έθεσε αυτόν το στόχο καθώς βρισκόταν αντιμέτωπος με ένα μη-επαγγελματία. Ωστόσο προσθέτει πως στην ψηφοφορία ήταν ο μόνος που δεν ψήφισε τον Βάχο, γιατί δεν έφερε όπως είπε καμιά ευθύνη στην ομαδική, σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του, που τον επέλεξαν προκειμένου να προστατεύσουν τον Χρήστο Γλωσσίδη.

Το να κερδίσω στον πόντο έναν άνθρωπο που δεν ήταν επαγγελματίας, νομίζω πως δεν θα ήταν προς τιμήν μου

“Το να κερδίσω στον πόντο έναν άνθρωπο που δεν ήταν επαγγελματίας, ειδικά στην αρχή, νομίζω πως δεν θα ήταν προς τιμήν μου. Βγήκε ότι ο Συμεωνίδης ήταν ασεβής απέναντι στον Βάχο, που ήμουν ο μόνος που δεν τον ψήφισε και ψήφισε με μαγειρικά κριτήρια” μας αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα σχέδια για το μέλλον

Με το Master Chef να αποτελεί πια παρελθόν, ο Συμεωνίδης μας εξηγεί πως σκοπεύει να μείνει στην Ελλάδα και συζητά ήδη για τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα. “Ιδανικά αυτό με το οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ θα ήταν η ζαχαροπλαστική. Βέβαια, δεν θα κλείσω την πόρτα σε πρόταση που δεν είναι αμιγώς ζαχαροπλαστική” μας λέει.

Λατρεύει τη μίνιμαλ μοντέρνα ζαχαροπλαστική, χωρίς να εμφανίζεται ασεβής στο κλασικό, το παραδοσιακό, την βάση για ό, τι μπορεί να επακολουθήσει στον συγκεκριμένο τομέα. Στόχος του θα ήταν ένας χώρος που δεν θα θυμίζει σε τίποτα το ζαχαροπλαστείο όπως το γνωρίζουμε στην Ελλάδα σήμερα.

Ο Έλληνας είναι πολύ ανοιχτόμυαλος, έχει ταξιδέψει πολύ, αναζητά το διαφορετικό

Άλλωστε για τον Κωνσταντίνο, ο Έλληνας είναι ιδιαίτερα δεκτικός και ανοιχτός σε νέες γεύσεις και προτάσεις. “Δεν έχουμε γαστρονομικά κόμπλεξ. Ο Έλληνας είναι πολύ ανοιχτόμυαλος, έχει ταξιδέψει πολύ, αναζητά το διαφορετικό. Πιστεύω ότι πολύ πιο εύκολα κάτι καινούριο μπορεί να σταθεί στην ελληνική αγορά, παρά κάτι που το έχουμε ξαναδεί” σημειώνει, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος για νέες προτάσεις, αλλά η περιορισμένη αγοραστική δύναμη. “Το κοινό δεν δυσκολεύεται στο τι θα του σερβίρεις, αλλά στο πως θα μπορέσει να το αγοράσει. Η αγοραστική δύναμη είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα” σχολιάζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα