Τα Φιλαράκια: Η Ρέιτσελ έπρεπε να είναι με τον Τζόι και εδώ έχουμε τις αποδείξεις

Τα Φιλαράκια: Η Ρέιτσελ έπρεπε να είναι με τον Τζόι και εδώ έχουμε τις αποδείξεις

Όσοι φανατικοί της σειράς Friends δεν τρελαθήκατε με το σοροπιαστό φινάλε της επανασύνδεσης Ρέιτσελ και Ρος, πρέπει να διαβάσετε αυτό το twitter thread. Τελικά, ήταν γραφτό για το ζευγάρι να είναι μαζί;

Όποιος παρακολουθούσε τη σειρά “Φιλαράκια” να σηκώσει το χέρι. Όποιος τη χαζεύει ακόμη και σήμερα τα μεσημέρια του Σαββάτου (ή όποια άλλη ώρα και μέρα τύχει) ας χαμογελάσει άφοβα και ας το γνωρίζει: Δεν είναι μόνος! Πρόκειται ίσως για την κωμική σειρά εξ Αμερικής με την μεγαλύτερη διείσδυση σε μια εφηβεία επιεική που γίνεται σαράντα.

Κι αν ο μεγάλος έρωτας της σειράς, από τα πρώτα κιόλας επεισόδια ήταν εκείνος του Ρος για τη Ρέιτσελ κι αν το φινάλε του σίριαλ επικεντρώθηκε στην επανασύνδεσή τους, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν εκστασιάστηκαν με την εξέλιξη αυτή (ανήκω στην κατηγορία).

Η Claire Willer, που δηλώνει στο twitter συγγραφέας, φεμινίστρια και καθολική, έδωσε όχι έναν, ούτε δύο, αλλά 100 λόγους σε ισάριθμα tweets με τους οποίους επιχειρηματολογεί πως το φινάλε της σειράς θα έπρεπε να είναι διαφορετικό και το ευτυχισμένο ζευγάρι να είναι τελικά ο Τζόι και η Ρέιτσελ.

Για όσους έχουν “σκουριάσει” στον κόσμο των “Friends” να θυμίσουμε πως οι δύο τους είχαν έρθει κοντά όσο έμεναν μαζί, ενώ θέλησαν να προσπαθήσουν να κάνουν μια προσπάθεια να δουν τη σχέση τους ερωτικά, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μέσα από έναν λογαριασμό φάντασμα, όπου συνηθίζει να φτιάχνει twitter threads για μια σειρά από θέματα, η Willer ξεκίνησε αποτυπόνοντας τη δική της πραγματικότητα. Ποτέ της δεν συμπάθησε τον Ρος, που θεωρεί τον χειρότερο άνδρα στα τηλεοπτικά χρονικά.

Αν και αναγνωρίζει πως το σύντομο ρομάντζο της Ρέιτσελ με τον Τζόι ήταν απλά ένα συγγραφικό τρικ για να εντείνουν το ερώτημα “θα είναι ή δεν θα είναι η Ρέιτσελ και ο Ρος”, εξηγεί γιατί κατά την άποψή της, αυτό θα έπρεπε να είναι το φινάλε της σειράς.

Ο Τζόι υπήρξε από την αρχή σχεδόν φίλος με την Ρέιτσελ, ενώ ο Ρος την έβλεπε πάντα ερωτικά, σχολιάζει και προσθέτει πως παρά τα ελαττώματά του, ο ερωτύλος της σειράς υπήρξε πάντα ιδιαίτερα υποστηρικτικός και τρυφερός με τις γυναίκες της παρέας. Στο σημείο αυτό προσθέτει πως ο αγαθούλης Τζόι, αγαπά όλους του τους φίλους αυθεντικά και επιθυμεί να είναι χαρούμενοι χωρίς σκηνές ζηλοτυπίας.

Στη συνέχεια η συγγραφέας αναφέρει πως θα άξιζε στην πρωταγωνίστρια της σειράς ένας άνδρας που θα τη στηρίζει πραγματικά στο θέμα της καριέρας. Κάτι που ο Ρος δεν έκανε ποτέ, ενώ όλοι θυμόμαστε πόσο ζηλιάρης και κτητικός γινόταν με τους συναδέλφους της. Αντίθετα, προσθέτει πως εκείνος που έδωσε την ευκαιρία στην Ρέιτσελ να ξεκινήσει την καριέρα της στο χώρο της μόδας, αφήνοντας την ποδιά της σερβιτόρας στο Central Perk, ήταν ο Τζόι.

Ακόμη και για την ίδια τη σκηνή του τελευταίου επεισοδίου, σημειώνει πως “κανείς στον κόσμο δεν αγαπά περισσότερο τη Ρέιτσελ από τη Μόνικα και όμως και εκείνη ήθελε να μπει στο αεροπλάνο για το Παρίσι”. Άλλωστε όπως γράφει, ο παλαιοντολόγος Ρος, συχνά έδειχνε με υπεροψία πως νιώθει ότι η σύντροφός του δεν είναι στο ίδιο επίπεδο ευφυίας με εκείνον. “Δεν είναι επειδή η Ρέιτσελ δεν είναι έξυπνη, αλλά επειδή ο Ρος δεν πιστεύει πως είναι έξυπνη” γράφει χαρακτηριστικά.

Όπως σχολιάζει ο Ρος ερωτεύτηκε την εικόνα του εαυτού του, ως του άνδρα που θα μπορούσε να βγει ραντεβού με την Ρέιτσελ και σε ένα βαθμό αυτό ήταν που πάντοτε επιθυμούσε. Αντίθετα, δεν έχει γίνει ποτέ ιδιαίτερη μνεία στον “ρηχό” κατά τα άλλα Τζόι, που όμως ερωτεύεται την κολλητή του και μάλιστα ενόσω εκείνη είναι έγκυος. Δέχεται την φίλη και την μικρή Έμα στο σπίτι του, παρά το γεγονός πως αυτό θα αναστατώσει τον τρόπο ζωής του.

Και η λίστα με τους λόγους που το ζευγάρι Τζόι – Ρέιτσειλ θα ήταν ιδανικό συνεχίζεται. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το Twitter Thread εδώ.

Εσείς τι λέτε; Πειστήκατε από την πληθώρα, η αλήθεια είναι, επιχειρημάτων; Πάρτε θέση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα