Τελικός Master Chef: Ο Χρήστος ονειρεύεται να σου σερβίρει το πιάτο που σιχαίνεσαι

Τελικός Master Chef: Ο Χρήστος ονειρεύεται να σου σερβίρει το πιάτο που σιχαίνεσαι
Ο Χρήστος Γλωσσίδης σε δοκιμασία του Master Chef Christos_Moukas_Photography

Το ονειρικό εστιατόριο του φιναλίστ του Master Chef και ο λόγος που φέρει στο αριστερό του χέρι ένα τατουάζ που αναπαριστά ένα επαγγελματικό μαχαίρι σεφ

Μετράμε αντίστροφα ως την ανάδειξη του Έλληνα master chef για το 2018 και ως τότε, αναζητάμε περισσότερες πληροφορίες για τον Χρήστο Γλωσσίδη, έναν από τους διεκδικητές του τίτλου για φέτος.

Ο Χρήστος μεγάλωσε στο Περιστέρι και εργάζεται, κατά τα λεγόμενά του, σε ασιατικό εστιατόριο της Αθήνας. Τουλάχιστον, αυτό μάθαμε στο βίντεο με το οποίο μας πρωτοσυστήθηκε ως διεκδικητής μιας θέσης στην πενηντάδα του παιχνιδιού. Ωστόσο, στο προφίλ του στο Facebook δηλώνει κάτοικος Ουτρέχτης και εργαζόμενος σε μεγάλη αλυσίδα εστιατορίων εκεί.

Όπως έχει δηλώσει, μαγειρεύει από τα 16 του χρόνια, για να ακολουθήσει και εκείνος αργότερα το πρόγραμμα σπουδών ιδιωτικής σχολής μαγειρικής.

Η δεύτερη γλώσσα του Γλωσσίδη; Τα “γαλλικά”

Ιδιαίτερα φλογερή προσωπικότητα, ο Χρήστος έχει αφήσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού να σκιαγραφηθεί το ταμπεραμέντο του. Όπως άλλωστε ανέφερε και στο προτελευταίο επεισόδιο, με τους φίλους του τσακώνεται συχνά, γιατί αυτό είναι που κάνει τη σχέση ενδιαφέρουσα και ζωντανή.

Ποιος θα ξεχάσει την αντίδραση του στη δοκιμασία πάνω στις βάρκες, όταν ο αντίπαλός του σήμερα για τον τίτλο, Τιμολέων, ανέφερε πως συνέχισαν να στήνουν πιάτο και μετά τη λήξη του χρόνου. Βασικά μόνο “μπιπ” ακούγαμε.

Για δείτε:

Και εντάξει, ας πούμε πως τον Τιμολέοντα, κατά δήλωσή του, δεν τον συμπαθεί. Ο Χρήστος όμως υπήρξε αθυρόστομος και με τους κολλητούς του. Επική είναι η λογομαχία με τον Τσίκιλη από τον εξώστη παρακαλώ του master chef. Και να φανταστείτε ότι όλο αυτό έγινε για να βοηθήσουν τον Γιώργο κατά τη δοκιμασία αποχώρησης.

Δείτε:


Το τατουάζ σύμβολο

Τι είναι όμως αυτό το τατουάζ που έχει τόση σημασία για εκείνον; Πρόκειται για το σχέδιο ενός επαγγελματικού μαχαιριού.

Ο φιναλίστ του master chef έχει χτυπήσει το εν λόγω μαχαίρι στον πήχη του αριστερού του χεριού και όπως αναφέρει, αναπαριστά το πρώτο μαχαίρι που του έκαναν ποτέ δώρο. Ποιος; Μα, φυσικά ο πατέρας του και αυτός είναι ο λόγος που ο ίδιος θέλησε να κάνει το συγκεκριμένο τατουάζ.

Το εστιατόριο με τα “σιχαμένα” φαγητά

Όπως λέει ο ίδιος, όνειρό του είναι να στήσει ένα εστιατόριο, όπου οι πελάτες θα έρχονται να απολαύσουν και να ευχαριστηθούν, το πιάτο που σιχαίνονται πιο πολύ.

“Δεν ξέρω σε ποιον θα ήθελα να μαγειρέψω” δηλώνει απαντώντας στο κοινό ερωτηματολόγιο της παραγωγής για όλους τους παίκτες και προσθέτει: “Απλά όποιος κι αν ήταν, θα του έφτιαχνα κάτι που απεχθάνεται, έτσι ώστε να έχω την ευκαιρία να του το μαγειρέψω με τέτοιο τρόπο που θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη και τελικά να του αρέσει πολύ”.

Στην ουσία, στοίχημά του είναι να κάνει τους ανθρώπους να λατρέψουν ένα υλικό ή μια συνταγή μέσα από την μαγειρική του. Ακούγεται αρχικά οξύμωρο και κάπως… επιθετικό, όμως αν το σκεφτεί κανείς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τελευταία ανάρτησή του στο Facebook

Η τελευταία ανάρτηση του φιναλίστ είναι όπως και του Τιμολέοντα στις 27 Νοεμβρίου. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε… Ο Χρήστος φαίνεται περισσότερο δραστήριος στο instagram και η τελευταία του ανάρτηση προέρχεται από εκεί. Αφορά σε μια φωτογραφία του με θέμα τι άλλο, τη μαγειρική.

Η οντισιόν του Χρήστου Γλωσσίδη

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την… καυτερή οντισιόν του φιναλίστ του διαγωνισμού, με την οποία πήρε την πρώτη ποδιά στο Master Chef.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα