Τηλεθέαση: Χάνει έδαφος το X-Factor, μετά και την πρεμιέρα του Master Chef

Τηλεθέαση: Χάνει έδαφος το X-Factor, μετά και την πρεμιέρα του Master Chef
Το διάσημο talent show, X-Factor, θα επιστρέψει στην ελληνική τηλεόραση μέσα από το Epsilon

Σημάδια κόπωσης παρουσιάζει η εκπομπή του ΣΚΑΙ στη δεύτερη μόλις εβδομάδα προβολής της. Ο ανταγωνισμός και οι μαραθώνιες προβολές φαίνεται πως επηρεάζουν καταλυτικά την τηλεθέαση που σε τρία επεισόδια έπεσε στο μισό

Το talent show του ΣΚΑΙ μπορεί να ξεκίνησε με ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις, όμως από την πρώτη κιόλας εβδομάδα δείχνει να χάνει έδαφος στους πίνακες τηλεθέασης. Το X-Factor είδε το ποσοστό του να μειώνεται στο μισό, μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, υποχωρώντας απέναντι στην πρεμιέρα του Master Chef, αλλά και το So You Think You Can Dance, το οποίο “τσιμπάει” ελαφρά στην τηλεθέαση εκπομπή, την εκπομπή.

Πιο συγκεκριμένα, η πρεμιέρα του X-Factor άγγιξε στο δυναμικό κοινό το 35,2%, ενώ τη δεύτερη ημέρα προβολής του την Παρασκευή υποχώρησε στο 28,9%. Το βράδυ της Πέμπτης το ραβασάκι της Nielsen έδειχνε ακόμη πιο ραγδαία υποχώρηση, καταγράφοντας τηλεθέαση 18%.

Την ίδια ώρα το χορευτικό show του ΑΝΤ1 δείχνει μια κάποια σταθεροποίηση με τάση ανόδου στο μερίδιο τηλεθέασης. Συγκεκριμένα το βράδυ της Πέμπτης κατέγραψε τηλεθέαση 15,3% στα νεανικά κοινά. Ποσοστό από την πίτα απέσπασε και η πρεμιέρα του STAR με το γνώριμο στο τηλεοπτικό κοινό Master Chef, το οποίο κατέγραψε 13,1%. Μια επίδοση που αν και μοιάζει αναιμική, θα πρέπει να δίνει ελπίδες στον σταθμό για καλύτερες μέρες, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς το ασθενικό lead-in και τις γενικά χαμηλότερες πτήσεις στην prime time τους τελευταίους μήνες.

Να σημειωθεί πως αν και άλλο είδος εκπομπής, το “Πάμε Πακέτο” του Alpha διατήρησε το κοινό που παρακολουθεί την εκπομπή φανατικά, κόβοντας μάλιστα πρώτο το νήμα στο σύνολο τηλεθέασης (28%) καθώς κατά κύριο λόγο το target group του προγράμματος επικεντρώνει σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Αναλυτικά οι τηλεθεάσεις των τριών προγραμμάτων:

X-Factor: 24,7% – 18%

Master Chef :12,3% – 13,1%

So You Think You Can Dance: 15,1% – 15,3%

Ο ανταγωνισμός των προγραμμάτων είναι ακόμη στην αρχή και πρέπει να έχουμε υπομονή προκειμένου να δούμε “που θα κάτσει η μπίλια” της τηλεθέασης τελικά. Πρέπει ωστόσο να διαπιστώσουμε πως ιδιαίτερα Πέμπτη και Παρασκευή, τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί παρουσιάζουν παρόμοια προγράμματα – ήτοι talent show – που κάτι μας λέει πως θα “μοιράσει” αντίστοιχα και την τηλεθέαση. Η δυσκολία για το Master Chef είναι οι ημέρες που θα βρεθεί απέναντι στο survivor και ίσως πληγώσουν τη σχέση του με το τηλεοπτικό κοινό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα